Landslagssyklisten, som sykler for det semiprofesjonelle laget Team Coop Hitec Products, har nemlig sydenstemning i blikket når hun tenker på den nærmeste framtida. Da går turen til Spania, nærmere bestemt Girona. Her skal Harstad-kvinnen tilbringe måneder av forsesongen før sesongen braker løs. Det er en oppkjøring som ikke hadde vært mulig uten at hun hadde med seg lokale samarbeidspartnere på laget.

– Det er dem som gir meg muligheten til å legge et optimalt løp med forberedelser inn imot neste sesong. Uten hjelpen som lokale samarbeidspartnere bidrar med, så hadde ikke denne oppladningen vært mulig å få til. Det gleder meg også at stadig flere støttespillere ønsker å hjelpe til med min satsing, sier

Nå har jeg fått tak i en leilighet gjennom Air BNB, som har god beliggenhet i forhold til trening. Samtidig er den økonomisk overkommelig å leie, sier Jørgensen om sitt nye bosted de neste fire månedene.

Eget opplegg

Denne oppkjøringen er ikke noe som er finansiert av hennes semiprofesjonelle lag, Team Coop Hitec Products. Det betyr at hun også må finansiere kost og losji helt og fullt av egen lomme.

– Jeg er bare helt sinnsykt takknemlig for at jeg kan forberede meg til sesongen på en optimal måte i varmen, sier Jørgensen om tida som kommer i den katalanske byen nord for Barcelona.

SKIFTE: Tiril Jørgensen (t.v.), Mari Hole Mohr (i midten) og de andre Team Coop Hitec Products-syklistene må se seg om etter ny kaptein etter at Ingvild Gåskjenn (t.h.) har forlatt til fordel for et nytt sykkellag. Det åpner opp for at laget må legge en ny sportslig strategi for sesongen som kommer. Foto: Anton Vos

Den semiprofesjonelle syklisten setter kursen for sin midlertidige leide vinterhjem på lørdag. Her kan hun se fram til fire måneder med fullt sykkelfokus. Det første delmålet er å komme tilbake på sykkelen for laget i rittsammenheng. Deretter håper hun på at det skal være mulig å fortsette der hun slapp da fjorårssesongen brått ble avbrutt under Tour Du Suisse 20. juni .

– Jeg har vært i gang med treningen siden uke sju etter ulykken. Derfor må man kunne si at oppkjøringen til neste års sesong har vært lang. Men det er samtidig noe som jeg tror at jeg skal få godt betalt for i sesongen som kommer. Månedene med mengdetrening tror jeg vil gjøre sitt til at man kommer til å tåle kommende sesongs tøffe rittprogram bedre, mener Jørgensen.

Tilbake for fullt

Etter den skrekkelige velten under Tour de Suisse 20. juni. Jørgensen hadde høy fart inn i en utforkjøring i forsøket på å komme i brudd. Derfor klarte hun ikke svingen, og krasjet med et veiskilt. Sammenstøtet resulterte i brudd på tre steder i høyrearmen, hvor beinpipa blant annet punkterte bicepsen. I tillegg måtte hun hasteopereres som en følge av et kutt i venstre kne. Men selv om de alvorlige bruddene har krevd lang rehabilitering, er det gode nyheter i enden av horisonten.

BRUDDSKADER: Tiril Jørgensen endte opp med heftige skader etter velten under Tour Du Suisse. Her på sykehus i sveitsiske St. Gallen noen dager etter ulykken. Foto: privat

– Jeg har hatt en god dialog med fysioterapeut gjennom skadeperioden. Han sier at jeg kommer til å bli 100 prosent restituert igjen, selv om bruddene i armen min fortsatt ikke er helt ferdiggrodd. Det er en god følelse å ta med seg videre i karrieren, sier Jørgensen.

Store forventninger

Når Jørgensen etter hvert gjenforenes med gamle lagvenninner, og skal ta løs på årets sesong, legger hun ikke skjul på at det følger med noen personlige ambisjoner på veien.

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra laget på hvordan jeg løste min rolle som opptrekker og hjelperytter under årets sesong. Derfor føler jeg det også som naturlig å ta noen sportslige steg i min andre sesong for laget. Jeg ønsker å samle flere UCI-poeng enn hva som var tilfellet i fjorårssesongen. Så håper jeg også på at jeg kanskje kan bli kjørt litt for av laget i enkeltløp, sier den semi-profesjonelle syklisten.

TILBAKE: Sju uker etter skrekkvelten i Sveits var Tiril Jørgensen tilbake på sykkelen. Nå har hun fått trent godt over lang tid, og tror at mengdetreningen over tid skal legge grunnlaget for en solid sesong. Foto: privat

Så vil også rittprogrammet trolig bli av det krevende slaget. Det er noe som hovedpersonen selv setter pris på.

– Jeg testet ut hvordan jeg ville takle et hardt rittprogram med mange tøffe etapper. Det fungerte fint, og er trolig bare en fordel for meg. Derfor vil nok denne oppskriften følges, også den kommende sesongen, sier 22-åringen.

De fire månedene i Spania blir trolig kun avbrutt en gang. Det skjer 24. november. Da kommer Jørgensen hjem fra in nye tilværelse for å være paneldeltaker under Momentumkonferansen.