Dekkmann-sjef Jim Evensen og daglig leder Rune Pedersen hos Bohus varsler at deres bedrifter ikke tegner nye avtaler med Harstad Vikings dersom forslaget til nytt seriesystem vedtas.

– Vi ønsker å bli sett mest mulig og krever valuta for pengene vi skyter inn i basketball. Da har vi ingen interesse av å sponse en idrett som reduserer kamptilbudet, og som fjerner sesongens hovedkamper fra lagenes hjemmearenaer, sier Evensen og Pedersen.

Evensen har vært en stor sponsor i 5 år, og gikk sist sesong inn på en avtale som løftet hans bedrift opp som en av hovedsponsorene. Pedersens møbelforretning er i sjiktet tett bak hovedsponsorene.

Vikings vil tape store pengebeløp og verdier dersom disse forsvinner. Evensen sier at han vet at flere sponsorer vender ryggen til basketball dersom ikke kampantall og sluttspillordningen opprettholdes som den var i vinter.

– Jeg avventer forhandlinger med Vikings til jeg vet hvordan ligaen blir. Dersom den blir dårligere enn sist sesong, bruker jeg heller pengene på andre idretter der mitt firma blir best markedsført, fastslår Evensen.

– Det er synd hvis det går denne veien, men kanskje tanken bak det reduserte kamptilbudet er å presse suksesslagene Harstad og Tromsø ut av norgestoppen, sier en opprørt Evensen.

– Det er nok av idrettslag som ønsker pengene våre. Jeg får ingen problemer med å bruke markedskroner dersom basketballen ikke vil ha dem, kommenterer Pedersen.