Det er konklusjonen som man sitter igjen med etter at årets norske mesterskap ble avholdt på Sotra utenfor Bergen denne helga. For vår lokale kvartett hadde to av utøverne klare mål for hva de ville ha ut av mesterskapet. – Det klare ønsket fra helga var å komme hjem med en medalje, sier Ida Haugsmark (15) og Martin Vikholt (19).

Overrasket over medalje

Først ut med å hente hjem en NM-medalje var Ida Haugsmark. Hun deltok i spesialteknikk under lørdagens konkurranser.

- Her hadde jeg strengt tatt ingen spesielle forventninger til øvelsen, men var med for moro skyld. Her ble jeg overrasket over å ta hjem en bronsemedalje. Det hadde jeg ikke sett for meg. Derfor var jeg også godt fornøyd med prestasjonen, sier Haugsmark.

Dagen etter var det duket for sparring. Etter en ny, god konkurranse sørget Haugsmark for å klarte enda ett hakk høyere på podiet.

– Dette er en konkurranse som jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av. Å komme helt til finalen er noe som jeg tar med meg videre, sier 15-åringen.

Etter det glimrende mesterskapet er hun klar på at hun ønsker å heve nivået ytterliger på sine framtidsprestasjoner.

– Målet er NM-gull i de to hovedøvelsene, mønster og sparring, sier Haugsmark.

Lagsparring-sølv

SØLV: Martin Vikholt tok sølv i lagsparring som deltaker for lag Nord søndag ettermiddag. Foto: privat

For Martin Vikholt ble årets NM-mål oppfylt på NMs siste dag søndag. – Jeg er godt fornøyd med å hente hjem en medalje fra mesterskapet. Å hente hjem en medalje var hva som var målet mitt. Derfor må jeg si meg godt fornøyd med mesterskapet, sier Vikholt etter søndagens sølv i lagsparring.

Han påpeker også at årets mesterskap gir et klart bilde av at landet er i besittelse av et solid nivå.

– Mesterskapet viser at vi har utøvere som holdermeget god kvalitet, sier Vikholt.

Medaljesankerne var på ingen måte de eneste utøverne i aksjon fra Harstad Taekwondoklubb.John Håkon Vikholt og Truls Haugsmark skulle egentlig bare være med som trenere. Men begge endte opp med å delta i mønster i veteranklassen for svartbelter fra 1.- til 6. dan.