Den snart 16 år gamle utøveren fra Harstad Svømmeklubb er kvalifisert for landsfinalen, som finner sted i Levanger 21.-23. april. Det ble klart mandag da resultatene fra de fire landsdelsstevnene ble stilt opp mot hverandre. De 24 beste i hver årsklasse møtes i finale. Holmgren Hansen kom med som nummer 24 etter seieren i Hammerfest i helga.

– Jeg er veldig glad. Finalen er en bonus, sier Holmgren Hansen.

– Høydepunkt

Hun kvalifiserte seg både i 2014 og 2015, men tok seg ikke videre i fjor trass i førsteplassen i den nordnorske kvalifiseringen.

– Finale i april blir jo ekstra morsomt siden jeg ikke kom med i fjor. Jeg hadde egentlig ikke store forventninger til å gå videre. Øvelsene i årsklassemønstringen er ikke mine favoritter. Jeg har vel kanskje svømt noen av dem to-tre ganger siden kvalifiseringen i fjor, sier Holmgren Hansen.

Hun vant samtlige fem distanser i Hammerfest, og forbedret sine personlige rekorder på fire av disse.

– Da jeg var yngre satte jeg stadig nye rekorder med stor margin. Med årene blir det vanskeligere, og det er gøy å se at jeg har forbedret meg på disse øvelsene i løpet av det siste året.

Trener Kjetil H. Hansen talte 57 rekorder på 70 starter i løpet av helga for de 14 utøverne fra Harstad.

– Totalt sett er vi godt fornøyde, og høydepunktet er å få Tina til landsfinalen. Det er en stund siden Tina forbedret tidene på øvelsen i dette mesterskapet. Hun har hevet seg i rett øyeblikk. Dette er artig for henne og gledelig for oss som klubb, sier Hansen.

Oppladning

Edvard Mustaparta (14) var nærmest å slå følge med Holmgren Hansen til landsfinalen. Han satte fem personlige rekorder av fem mulige. Det holdt til andreplass i Nord-Norge, men det var ikke nok til å gå videre.

Holmgren Hansen blir den eneste fra Harstad i Levanger.

– Vi får se om jeg kan svømme meg opp på listene i finalen. Det blir en del mengdetrening fremover, og i vinterferien reiser vi på treningsleir til Tenerife for å lade til norgesmesterskapet for senior i mars og landsfinalen i april, sier hun.

TROPPEN: Bak fra venstre: Tina Kristin Olsen, Hanne Marcussen, Hanna Sofie Rennemo, Helene Rognli Bloch, Mathias Arnesen, Lotta Tötterman, Helene Rapp Karlsen og Vegard Karlsen. I midten: Tina Holmgren Hansen. Foran fra venstre: Viola Storstad, Lise Marcussen, Saga Myhren og Linnea Larsen. Liggende: Edvard Mustaparta. Foto: Harstad Svømmeklubb Foto: privat