Etappe tre av Arctic Race of Norway kalles dronningetappen, blant annet fordi den går rundt på Senja, noe som vil skape uforglemmelige inntrykk.

Etappen på 183 kilometer starter på Finnsnes og drar videre mot et rundtur på vakre Senja. Turen rundt Senja vil gå på de mest spektakulære plassene på øya, noe som garantert vil gi vakre tv-bilder ut til verden på en dag det er sol fra skyfri himmel.

Etappen passerer så Finnsnes igjen før den fortsetter mot Olsborg og avsluttes opp bratte bakker til Målselv fjellandsby. Denne bakken er 3,7 kilometer lang og har en gjennomsnittlig stigningsprosent på 7,8.

På grunn av denne bakken har de fleste, inkludert rytterne selv, avskrevet Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen som etappevinner i dag. Navn du bør se opp for er Ben Hermans (BMC), Ilnur Zakarin (Katusha), Rein Taaramäe (Astana) og Mathias Frank (IAM Cycling).

Av nordmennene er kanskje Sondre Holst Enger (IAM) og ikke minst Odd Christian Eiking (Joker) mulige kandidater til å klatre over mållinja først.

Etappen vises i sin helhet på TV2 og har start klokken 12.50. TV-sendingen starter klokken 12.30.

Profil etappe 3 Foto: ASO
3. ETAPPE: Finnsnes, Senja rundt, Finnsnes, Målselv. Foto: ASO
Slik er bakkene opp til Målselv fjelllandsby Foto: ASO