Leder i HBBK Vikings' elitestyre, Tore Berset, trekker seg umiddelbart fra sitt verv. Det samme gjør to øvrige medlemmer av elitestyret.

Berset sier han opplever at det ikke finnes tilstrekkelig tillit igjen i forholdet mellom hovedstyret og ham sjøl som leder av elitestyret etter at Robert Holm gikk av som trener tidligere i uka. En avgang Berset var sterkt uenig i.

To av styrets medlemmer, Kristin Bergh og Christian Henriksen, forlater også sine poster med umiddelbar virkning.

-Visste ingenting

- Det som skjedde rundt treneravgangen foregikk helt uten vår viten. Det må jeg oppfatte som tillitsbrist. Forklaringene som kom for dagen under møtet fredag holdt ikke til å gjenopprette tilliten, sier Berset.

Han vil ikke ut med nærmere detaljer fra møtet, annet enn at han oppfattet det forsåvidt som konstruktivt.

- Det er greit å være uenige om sportslig innretning. Men jeg kunne ikke akseptere at Holm ble avsatt uten at jeg ble tatt med på råd i prosessen. Dermed ble det umulig for meg å sitte i vervet, sier Berset.

- Trist for Robert Holm

- Fikk du vite hvorfor elitestyret ble holdt utenfor?

- Ingen kommentar.

- Hva gjør du nå?

- Jeg har ingen tilknytning til klubben lenger, og det er ingen god følelse. Saken er først og fremst en tragisk sorti for Robert Holm, en person som har gitt nordnorsk basket svært mye, og som hadde fortjent bedre, sier Berset.

- Back to basic

Medlem av hovedstyret, Ivan Micheeff, stadfester at det har vært et møte mellom hoved- og elitestyre i HBBK Vikings fredag, som endte med at tre trakk seg.

Micheeff ønsker ikke å gå i detaljer om innholdet i møtet, og har ut fra det som har skjedd forståelse for at Tore Berset trekker seg.

- Vi er nå tilbake ved start, og det er i og for seg et greit utgangspunkt. Mandag skal vi ha et møte for å diskutere veien videre. Da skal også trenerspørsmålet diskuteres, sier Micheeff.

HBBK Vikings er på Østlandet i helga for å spille kamp mot Ammerud. Lagkaptein Sanel Gabela, som er ute av spill med skade, trener laget.