Før søndagens kamp hadde lagene en seier hver i semifinaleoppgjøret. Ett av lagene sto for fall.

Det ble Harstad Vikings. Eagles er videre til finalen i basketligaen.

Vikings tapte fredag knepent

første semifinale mot Eagles

Ved halvgått første periode ledet Eagles 10-6. Men utover i omgangen hengte Vikings seg på, framfor alt med Nick Billings og Mario Woodson. Ledelsen ble jevnet ut. Perioderesultatet ble 16-13.

Annen periode begynte med at Eagles løp fra i poengplukkingen, og sjøl om Vikings beit fra seg, klarte de aldri å innhente forspranget.

Eagles tok annen periode med 16-14, og ved pause sto det 32-27.

Tredje periode ble skjebnesvanger for Vikings. Laget mistet ytterligere poeng, og perioden gikk ut med ti poeng i Eagles' favør.

Differansen ble for mye å hente inn. Kampen, hvor ikke en eneste trepoenger ble satt fra Vikings' side, gikk over i historien med poengsummen 67-54.

Nick Billings og Ifiok Adahada fomler bort ballen - et kjent trekk fra semifinalene Foto: Øyvind Askevold Kaarbø