Individuelt stakk Ingborg Hansen, Noah Nylund, Sivert Østberg lørdag av med gull i sine klasser. I tillegg kapret klubben fire førsteplasser under søndagens stafetter, der gullet i klassene menn junior, menn senior, gutter 13-16 år og mix 13-16 år gikk til Medkila skilag. Totalt sanket klubben med seg 12 medaljer i bagasjen hjem til Harstad

– NNM og Norgescup viktigere

Sivert Østberg var en av klubbens løpere som sikret seg to gull i løpet av helga. Fra før av har Østberg to individuelle gull i kretsmesterskap, pluss ett stafettgull.

Selv om han fortsatt syntes det er gjevt å vinne gull, har han likevel håp om å prestere i større konkurranser enn kretsmesterskap.

– Det er både gøy og viktig å vinne disse mesterskapene, men for meg er det blitt viktigere å gjøre det godt i NNM og under Norges-cupløp. Der får jeg målt meg mot de beste, både i landsdelen og nasjonal, sier Østeberg som i år konkurrerer i klasse menn 17 år.

Gikk litt trått underveis

Lørdag gikk han til topps på 10 kilometer, 21,1 sekund foran Senja Skis Jørgen Rege.

– Forholdene var svært gode, med flotte løyper. Likevel gikk det trått underveis. Følte ikke at kroppen responderte som den burde når jeg er i form.

– Selv om jeg vant med litt over 20 sekunder, syntes jeg ikke at jeg hadde kontroll underveis, til tross for god sekundering. Men heldigvis holdt det til seier, sier Østberg som nå retter blikket frem mot sesongens store mål for hans del.

Høyt nivå på trenerne

– Det er å sanke nok poeng for å kvalifisere meg til Norges-cupfinalen for juniorer i Alta senere i vinter. Dessuten håper jeg å oppnå gode resultater i løpene jeg stiller opp i, sier han.

Østberg, som sist høst startet på skilinja ved Norges Toppidrettsgymnas i Tromsø, tror det gode miljøet som er i Medkila skilag, er en viktig årsak til at klubbens utøvere presterer så bra som de gjør.

– Klubben har en rekke gode trenere som holder svært høyt nivå.

– De er flink til å tilpasse treningene til hver enkelt utøver og sørge for god individuell utvikling. Jeg har mye å takke klubben for at jeg er kommet dit jeg er i dag, sier Østberg.

stafettbronse: Herborg Skjelle(t.v.) Linn Elise Winther Torbergsen og Ingeborg Hansen var ett av få Medkila-lag som ikke gikk helt til toppps under stafettene. Foto: Cathrine Østberg
stafettgull: Noah Nylund(t.v.), Andreas Nordgård og Andreas Skjelle sikret Medkila skilag gull på stafetten i 13-16 års-klassen. Foto: Cathrine Østberg