Junioren fra Harstad Svømmeklubb vant sitt heat på 50 meter bryst fredag formiddag, og var med personlig rekord 32.07 nest best av samtlige i aksjon. Bare hjemmehåpet Ariel Braathen svømte fortere i Bergen. Fem hundedels sekunder skilte utøverne. Som norgesrekordholder på distansen med tiden 31.27 må Braathen sies å være favoritt til å vinne.

Sju av de åtte i finalen senere fredag svømte på 32-tallet, og det ligger an til hard kamp om både gull og plassene på seierspallen.

Mens Danielsen Altmann kom i mål 27 hundedels sekunder raskere enn tiden hun var påmeldt til mesterskapet, var det andre i det forventede tetsjiktet som ikke presterte opp mot sitt beste. Derfor er det åpent om både gull, sølv og bronse før finalen, som finner sted litt over halv seks fredag ettermiddag.

19-åringen er den eldste svømmeren i junior-NM, og har slik sett erfaringen på sin side og vet hva som må til når startskuddet går i finalen. Hun har 11 medaljer i norgesmesterskap fra tidligere enten for junior eller senior. Blant annet har Danielsen Altmann vunnet tre gull hvorav to var i juniormesterskap.

Klubbvenninne Tina Holmgren Hansen, som er 15 år og har fire år igjen på juniornivå, var også i aksjon på 50 meter bryst. Hun ble nummer tre i sitt heat med tiden 34.54 og hadde 28. beste tid av samtlige 55 startende. I ungdomsmesterskapet holdt tiden til 10.-plass.

Oda Bygdnes er klar for finale på 50 meter butterfly fredag kveld. Hun hadde fjerde beste tid i forsøkene, delt med en konkurrent, og var nest best i sitt heat med tiden 28.04. Det er personlig bestenotering. For Bygdnes er det langt fram til Elise Næss Olsen fra Bærumssvømmerne, som fosset fram til tiden 26.50 i sitt forsøksheat.

- En stor formiddag for Harstad Svømmeklubb, melder trener Kjetil Bygdnes.