Harstad-svømmerne tok personlige rekorder hver eneste gang de var i bassenget. Trener for Harstad svømmeklubb, Kjetil Hansen, er veldig godt fornøyd med utøvernes prestasjoner under helgens stevne i Bodø.

– Vi har tatt veldig mange personlige rekorder og er storfornøyde. Vi fikk blant annet en vinner og en andreplass sammenlagt i 06-klassen, hvor vi hadde fem jenter totalt. Der har vi en meget spennende årgang av svømmere. Saga Myhren vant fire av fem øvelser og var rimelig suveren. Hun svømte inn til personlig rekord fem ganger av fem mulige, sier treneren.

Harstad var også representert på andreplass i klassen for jenter født i 06 i sammendraget.

– Bak Saga har vi Lise Marcussen på andreplass, også hun leverte et veldig bra stevne. Hun var uheldig med å bli diskvalifisert en gang, men svømmer inn til ny personlig rekord hver gang hun var i bassenget, sier Hansen.

I denne årsklassen vant Silje Bakken 200 meter rygg, og ble nummer fire totalt etter alle øvelser.

I 02-klassen leverte Edvard Mustaparta flere gode heat.

– Edvard Mustaparta ble nummer to sammenlagt, og leverte fire kraftige personlige rekorder. Yasmin Kusainova ble nummer tre sammenlagt i 07-klassen og Hanna Rennemo tok tredjeplassen i 03-klassen.

Hansen håper at utøvernes utvikling fortsetter i det positive sporet.

– I tillegg til utøvere på pallen sammenlagt i flere klasser, var det flere utøvere som klarte nye personlige rekorder, noe som er svært gledelig, sier Hansen.

Sammenlagtvinner i 06-klassen, Saga Myhren, har hatt en fin opplevelse i Bodø.

– Jeg har hatt det veldig gøy. Det er veldig spennende å konkurrere. Man må gå i seg selv, forklarer vinneren.

– Det er ekstra gøy å dra på tur når jeg har så flinke trenere og flotte venninner, sier Myhren.

Kvæfjord svømmeklubb var også representert i nordnorsk årsklassemønstring. Trener Karina Karlsen er fornøyd med fremgang og utvikling hos utøverne sine.

– Utøverne har godt det kjempebra. Alle har tatt solide personlige rekorder, og utvikler seg i den riktige retningen, forteller en glad Karlsen.