Ronald Nilssen er æresmedlem i idrettslaget. Han har tjent Medkila i 37 av sine 54 år som frivillig i form av mange verv: Trener, oppmann, medlem utvalg og komiteer, styremedlem, styreleder, turneringsansvarlig og administrasjonsarbeid.

I 2015 ble han hedret med ildsjelprisen innen idrett, som deles ut i samarbeid av Harstad Sparebank og Harstad Tidende.

Sistnevnte har han ikke gjort.

Skaffet sponsorer

For prispengene har han sørget for at ei grillbu er ført opp på bergknausen på nordsiden av- og med utsikt over Medkilabanen. Men pengene strakk ikke til. Nilssen la inn 5.000 kroner av egne midler, samt skaffet sponsorer. Den største ga 10.000 kroner.

– Prosjektet kom på drøyt 40.000 kroner, eksklusiv moms, sier Nilssen, som innviet bua i et sosial lag sammen med tidligere spillere i helga.

Han er i styret i fotballparken, som har hånd om anleggene knyttet til idrettslagets område. Der lanserte han først ideen om hva ildsjelspengene kunne brukes til. Bua ble kjøpt og produsert sent i fjor, og er montert og klar til bruk på tampen av årets sesong.

Takknemlig

En ydmyk Nilssen tar ikke æren for det siste tilskuddet til fotballparken.

– Jeg kunne ikke gitt denne gaven om det ikke var for alle som stemte på meg i kåringen av ildsjelprisen for to år siden, understreker Nilssen.

Medlemmene og klubben vet å sette pris på den alltid like engasjerte og oppofrende 54-åringen. I 2005 ble han utnevnt til årets lagleder. Tre år senere fikk han klubbens hederspris. I 2011 ble han kronet med æresmedlemskap. Nilssen var en av dem som sto på mest da klubbhuset ble reist i 1994, og siden har det vært en rivende utvikling på anleggssiden.

VANT: Ronald Nilssen (t.v.) vant ildsjelprisen innen idrett i 2015. Her fra tildelingen, som ble utført av styreleder Rudi Christensen i Harstad Sparebank.