Framvik står bokført med 46 skåringer på 59 kamper for Grovfjord i løpet av to perioder i klubben, ifølge fotball.no. Siden HIL startet oppkjøringen 2. januar har Framvik vært i trening under ledelse av nytrener Bjørn Ludvigsen og hans assistenter.

– Gjensidig interesse

Lørdag debuterer 23-åringen fra Ballangen i gult og svart. Da spiller HIL mot Finnsnes i storhallen på Bardufoss. Søndag er Skånland motstander.

– Viktor trener godt og har vært et fint innslag hos oss i januar. Han er kvikk til beins og har spennende kvaliteter. Forhåpentlig går overgangen i orden, sier Bjørn Ludvigsen.

Framvik spilte nasjonal 2.-divisjonsfotball for Mjølner vårsesongen 2015. Han er fristet av å kunne prøve seg på et høyere nivå igjen.

– Interessen mellom HIL og meg er gjensidig, og da blir det vel bra til slutt. Det gjenstår egentlig bare at vi setter oss ned og snakker sammen. Så får vi se. Alternativet er å fortsette i Grovfjord, som er en fantastisk klubb med suverene ildsjeler. Jeg har hatt mye igjen for å spille for Grovfjord, sier Framvik.

– Skal jeg være litt ambisiøs, er det mest riktig å spille for laget som er på det høyeste nivået i regionen. Siden høsten 2015 har jeg vært bosatt i Harstad. I så måte er det HIL som teller. I helga får vi en test. Hvis jeg til slutt ender i HIL vil et naturlig mål være å kjempe for en fast plass på laget. Den kommer ikke gratis. HIL har ungt og friskt blod iblandet rutine. Spillergruppa er godt sammensatt. Det kommer til å bli hard kamp om spilletiden, sier Framvik.

Avventer helgens prestasjoner

Et annet nytt fjes er Marchus Kajander, lillebror av lagets assistenttrener Jostein Kajander. HIL vurderer å gi et tilbud til spilleren fra FK Lofoten.

– Han er en interessant spiller og har trent med oss. Vi ønsker å se Marchus på stor bane før vi tar ei beslutning, sier Bjørn Ludvigsen.

Det var meningen at vesterålingen Martin Berg, som spilte for Tromsø 2 i fjor, skulle være med i helgens treningskamper, men han ble ikke fristilt av TIL.

Tilbake i HIL-drakt er også brødrene David og Simon Johansen, samt Simon Salen Aune, som fredag skriver under overgangspapirer fra Kvæfjord.

– Simon og David har trent jevnlig. Det er viktig for oss å få med noen med litt rutine i gjengen, sier HIL-treneren.

Etter planen skal også Sander Finjord Ringberg signere for HIL etter å ha vært på prøvespill i Tromsø i forrige uke, opplyser sportslig leder Dag-Jøran Olsen. Midtbanespilleren var også ønsket av Mjølner.

– Vi er glade for at han blir hos oss, kommenterer Olsen.

HIL venter og ser an prestasjonene i helgens kamper før det gjøres mer med spillerstallen for øvrig.

– Vi har mange unggutter. Jeg kjenner ikke alle like godt. De som har trent bra skal få vise seg fram i kamp på stor bane før vi gjør noe mer med stallen, sier Ludvigsen.

Troppen

HILs tropp til helgens kamper består av Sulejman Sulejmanovic, Gabriel Andersen, Magnus Kjelseth, Henrik Fjellstad, Kåre Harald Arntsen, Thomas Knoph Isaksen, Kristian Ellefsen, Samuli Laitila, Kristian Klo Pedersen, Snorre Riise Jakobsen, Tim Øyen, Eirik Myrvang, Johannes Henriksen, Fredrik Lindquist, Eskil Arnesen, Daniel Fagerli Nilsen i tillegg til nevnte Framvik, Kajander, brødrene Johansen og Salen Aune.

Nikica Kosutic, Rafal Zaborowski, Drago Dumancic er snart tilbake i trening, mens Sher Day Htoo, Emil Kajander, Sebastian Andreassen (SOIF-spiller), Sander Arnesen og Kyrre Klo Pedersen fra treningsgruppa er ute i helga.

LEDELSE: Bjørn Ludvigsen sammen med Jostein Kajander og Dag-Jøran Olsen ser fram til å komme i gang med treningskamper. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
GJENSYN: David Johansen har ikke spilt for HIL siden våren 2017, men er tilbake i trening og spiller i helga.