Tidligere i uka var Harstad Idrettsråd sammen med park- og idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen fra kommunen på befaring i Kabelvåg for å se nærmere på turnhallen i Vaagar idrettspark. Samtidig avsluttet rådet en besøksrunde som ble innledet i Stavanger og Skien knyttet til arbeidet med anleggsprosjektet «Idrettsbyen Harstad».

22. mars legger idrettsrådet fram ei innstilling om hvilke anlegg Harstad-idretten sammen skal kjempe for å få bygget. Det er ventet at både et anlegg for issporter og turn står på toppen av prioriteringslista.

Mange i kø

Idrettsrådets daglig leder Magnus Ingebrigtsen sier det ikke er tilfeldig at Kabelvåg er besøkt.

– Vaagar idrettspark fremstår komplett med fotballhall, klatrevegg, håndball og turnhall med fastmonterte apparater. Det er et fantastisk flerbruksanlegg, som vi i rådet ser går igjen alle steder vi har vært på befaring. Når vi vet at 369 barn og unge står i kø for å få lov til å begynne med turn i Harstad, er det flott å ta turen til Kabelvåg for å lære av hva de har fått til, sier Ingebrigtsen.

Forprosjekt

– Vi er naturlig nok spente på hvilke anlegg idrettsrådet mener må prioriteres i Harstad. Vårt forprosjekt har sett på basishaller etter anbefaling fra Norges gymnastikk- og turnforening. Den største hallen har en kostnadsramme på 12-15 millioner. For egen del mener jeg idretten i Harstad ikke må være redde for å tenke stort, og vi må så på et helhetlig behov. Tomt og reisverk for en hall er selvsagt en kostnad, men det blir ikke så veldig mye dyrere å bygge ut for å få til en flerbrukshall hvor vi får plass til mest mulig. Faren er å bygge for lite og trangt, sier Harila.

Hektisk møtevirksomhet

Turnforeninga har sett på ulike lokaliseringer. Stangnes er nevnt som et godt alternativ ved eksisterende anlegg for håndball og friidrett.

Den samme tanken har idrettsrådet tenkt. De flagger både interkommunalt samarbeid og flerbruk i enhver sammenheng når det snakkes om fremtidige anlegg.

Daglig leder Magnus Ingebrigtsen har hatt en hektisk møteplan i det siste i innspurten av arbeidet med «Idrettsbyen Harstad».

Denne uka har han orientert om prosjektet for politikerne i utvalg for oppvekst i Harstad. Idrettsrådet har hatt møter både med ordfører Marianne Bremnes og Troms fylkeskommune. Sistnevnte skal bygge den neste nye videregående skolen i Harstad, opplyste fylkesråd Roar Sollied i november i fjor. Idretten ser potensial i byggeplanene.

I tillegg har idrettsrådet hatt flere runder med lokalt næringsliv, deriblant Harstad Skipsindustri. Ingebrigtsen sier han gjerne skulle fått tid til enda flere møter før rådets innstilling legges fram.

Råd fra Kabelvåg

– Hvis det byr seg en mulighet med et flerbruksanlegg, for eksempel tilknyttet en ny videregående skole, er det verdt å vente fire-fem år så lenge resultatet blir bra. Hos oss tok det 12 år fra ideen ble klekket til hallen åpnet, men bare tre år fra politikerne tok tak til alt var klart. Fordelen i Harstad er at idretten ser ut til å stå samlet om et anleggsløft. I Kabelvåg var det ei lita turngruppe som måtte overtale alle andre og få idretten ellers til å forstå at nå var det vår tur, sier Normann.

DEMONSTRERER: Trener Bjørn Tingvoll viser ett av de fastmonterte apparatene i turnhallen i Kabelvåg. I bakgrunnen park- og idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen i Harstad kommune, som var med idrettsrådet på befaringen.