Olsen har engasjert seg for langrennsløperen fra Kvæfjord, som konkurrerer på deltid for Team Parkettpartner i Visma Ski Classics.

Det setter Magnus Vesterheim pris på.

– Rolf prøver å hjelpe meg med å finne sponsorer, og med hans kontakter er det akkurat hva jeg trenger. Vi er i dialog med tre-fire mulige samarbeidspartnere, som er positive. Planen er at jeg ikke skal studere neste sesong, og da trenger jeg midler for å finansiere satsingen. De 20-30 beste i langløpscupen har langrenn som jobb eller har ikke utgifter på satsingen. Der er verken jeg eller lagkameratene i Team Parkettpartner, sier Vesterheim.

Nyttig erfaring

I lørdagens 65 kilometer lange renn La Diagonela i Sveits endte Vesterheim på 40.-plass.

– Uka var ikke optimal. Selvsagt er det umulig å fastslå noe, men det kan ha gjort utslag på resultatlista, sier Vesterheim.

Han ble nummer 18 i det 60 kilometer lange Kaiser Maximilian Lauf i Østerrike en uke tidligere.

Siden den gang har han reist hjem og hatt to fulle og energikrevende dager på skole med studier. Natt til fredag sto han opp kvart på tre for å starte reisen til Sveits. Vesterheim var ikke på hotellet før klokka syv på kvelden, og rennet var i gang ni morgenen etter.

– Det er på en måte greit å få denne erfaringen, og lære at dette ikke er måten å gjøre det på for å få toppresultater.

– 40.-plass er fryktelig dårlig. Jeg er på langt nær fornøyd og har allerede glemt dette rennet, sier Vesterheim.

Motivert

Neste søndag går langløpssirkuset videre til Italia og 70 kilometer lange Marcialonga.

– Reisen denne gang var et engangstilfelle og utenfor et normalt opplegg. Neste gang reiser vi tre dager i forveien. Da skal ikke forberedelsene være verken ei unnskyldning eller ei begrensning.

Han hviler mest mulig til og med mandag, og prøver å få til en langtur og ei hardøkt før kurs settes mot Italia.

– Jeg mener topp 20 er mulig hvis jeg klarer å prestere som i Østerrike sist helg, og tør ikke tenke på hvor det ender om jeg fortsetter som i helga. Jeg er motivert og klar til å gå i krigen. Jeg håper på topp 20, men drømmer om topp 15, sier Vesterheim.

KONSULENT: Rolf Olsen engasjerer seg for Magnus Vesterheim. Foto: Photographer: Oivind Arvola