Bodø slo Fyllingen 23-21 i Nadderud arena onsdag kveld. Nordlendingen ledet 9-7 til pause.

– Klokka 21 onsdag kveld er jeg norsk mester. Det har jeg tro på, uttalte Håkon Andrè Pettersen optimistisk før finalen.

Han fikk rett. 1024 tilskuere ble vitne til at Bodø henter hjem pokalen på andre forsøk. Bodø tapte knepent fjorårets finale 22-23 for ØIF Arendal.

Ekstase

Pettersens umiddelbare reaksjon er ikke til å ta feil av.

- Helt latterlig, sinnssyk deilig følelse, sier 19-åringen til ht.no.

Selv om Bodø har tapt begge seriekampene mot bergenserne, hadde Pettersen godfølelsen etter de siste øktene hjemme i Bodø før avreise til Bærum.

– Denne gang skal vi ikke bare være på bankett. Vi skal også feire. Det blir ekstra deilig å kunne juble med gullmedaljen rundt halsen og pokalen i hånda, sa kantspilleren etter siste treningsøkt.

Etter finalen var Pettersen i ekstase. Han brydde seg ikke om at han var henvist til benken i samtlige 60 minutter. Førstevalget på venstrekanten, Alexander Ørjevik Westby, ble delt toppscorer for Bodø med fire mål. Westby var også solid i forsvar.

- Vi vant, og det er alt som teller. At jeg ikke fikk spilletid, tenker jeg ikke så mye på. Vi fikk hevet pokalen og det er det viktigste, sier Pettersen, før han med et lurt smil legger til:

- Man trenger ikke spille for å bli en legende, vet du.

Pettersen er nemlig den første lokale spilleren som vinner et norgesmesterskap for senior.

Fra Harstad til finale

Cupeventyret startet for Bodø med 51-24-seier over Harstad Håndballklubb i Stangneshallen 2. september. Pettersen scoret seks mål den gang, og har siden startet mot Vestli og spilt ti minutter i semifinalen mot Runar.

Det historiske gullet betyr mye for både nordnorsk håndball og Bodø spesielt. Aldri før har et lag fra nord gått helt til topps i et norgesmesterskap. Lagleder Tobben Evjen har vært på jakt etter gull siden 1985.

- Jeg blir emosjonell etter endelig å ha klart dette etter 30 år i håndballen, sier Bodø-lagleder Tobben Evjen til an.no etter kampslutt.

Evjen sier til an.no at klubben har fått betalt for sjansen de tok ved å hente hjem profilen Børge Lund for to år siden.

- Prosjekt Børge Lund har lyktes, fastslår Evjen.

Han scoret Bodøs første eliteseriemål i 1991, og har vært både spiller og trener i årrekker. For Evjen er dermed ringen sluttet med onsdagens triumf.

Håkon Andrè Pettersen fra Lødingen er norsk mester i håndball. Bildet er tatt etter at Bodø vant over Harstad i cupens Foto: Ivar Hjelvik