Gnatt ser det som en god anledning til å organisere spillere, som for tiden uttrykket stor frustrasjon over flertallet av klubbenes forslag til nytt seriesystem.

– Spillerne må stå sammen i denne saken. Når såpass mange av oss er eller kommer til Bergen, tar jeg på meg oppgaven med hensikt å få til en felles uttalelse og protest mot et kutt i kamptilbudet. Tiden er knapp, men vi har en drøy uke på oss til virkelig å si fra hva vi mener, sier Gnatt.

– Si fra nå

Harstad Vikings-storscorer Bendik Myhrer oppfordrer lagkamerater og motspillere til å rope ut.

– Spillere som ikke sier fra nå, graver sin egen grav. De må ikke komme tilbake om ett år å klage sin nød. Da er det for sent, og da skal de det gjelder bare holde kjeft. Vi må få stoppet forslaget før det blir vedtatt, og ikke la det gå en hel sesong før vi oppdager at vi er på ville veier, sier Myhrer.

Audun Eskeland i Ulriken Eagles er enig.

– Det nytter ikke at fire-fem av oss gir uttalelser til media eller på facebook. Her må så mange som mulig ha mot til å stå fram og gi klar beskjed til klubbledere og forbundet.

Roses

Fra lederhold i Harstad Vikings applauderes spillernes vilje til å kjempe for seg selv.

– Det må være første gang på mange år at spillere på tvers av lagene går sammen for å skape en felles front. Tydeligvis oppfatter spillere i alle klubber denne saken som veldig viktig, og nå maner de til kamp for å berge ligaen. De er motstandere på banen, men viser virkelig at de er glade i ligaen, kommenterer styreleder Tore Berset.

– Jeg skjønner godt at spillerne er frustrerte. Som flere har sagt til meg: Hvorfor skal vi trene to ganger om dagen, seks dager i uka, for å spille bare 14 kamper? Det er godt å se at spillere fra alle klubber engasjerer seg så sterkt som de nå gjør, sier påtroppende administrativ leder May Liss Hansen.

Les også:

Spilleropprør mot baskeballligaen

Sponser ikke redusert liga

Vil seire ved å dele

Bendik Myhrer toppscorer med 29 poeng for Vikings mot Aliens vikings vant 93-80 Foto: Øyvind Askevold Kaarbø