For to år siden skulle bare Lasse Lillegård Løvtveit og kona Aina lage en hagefest under Arctic Race of Norways etappe i Harstad. Det endte med 300 gjester. Derfor kunne ikke ekteparet la være å gjøre det samme i år også når sykkelrittet gjestet byen.

– Det måtte gjentas. Det var så gøy sist gang, så vi måtte bare kjøre på i år også. Når folk bidrar i bøtter og spann med lyd, telt og mat, er det enkelt og morsomt og lage fest, sier Lasse Lillegård Løvtveit.

Han skryter av alle som har bidratt til festen.

– Det er noe spesielt med dugnadsånden under Arctic Race of Norway. Alle naboene her har vært med å bidratt, sponsorer og alt.

På hagefesten var det venner, bekjente og ukjente.

– Jeg tror det er rundt 250 her, men antallet er ikke viktig. De som ønsker å være med får komme. Hensikten er å samle mange for å være med på Arctic Race, og samle barn og unge.

– I tillegg synes jeg det er fint at Fosterhjemstjenesten er her og fronter sin sak.

Ifølge Lillegård Løvtveit er det ingen tvil:

– Det er fare for at hagefesten vil blir arrangert hvis Arctic Race kommer tilbake til Harstad.

– Vi må jo pirre narvikværingene litt, og vise at vi kan lage til en fest under sykkerittet. Det har jeg god tro på at de også klarer på søndag.

– Jeg må bare takke Knut-Eirik Dybdal og resten av staben i Arctic Race. Det er deres fortjeneste at vi har en slik hagefest.

Ulf Laukli så TV-bildene fra Harstad under Arctic Race of Norway i 2013 fra England. Da bestemte han seg for at neste gang skulle han ikke gå glipp av det.

– Jeg har vært bestevenn med Lasse i mange år, så jeg bestemte meg i år for at jeg ikke skulle gå glipp av dette.

- Jeg synes Arctic Race og Norway er helt rått. TV bildene i 2013 var fantastsike. Kommentatorene sa at hvis de skulle flytte et sted, måtte det bli til Harstad fordi det var så fint.

Fra venstre: Safiya Kadykova (9), Ida Benedicte Munkvold (9), Oda Madelen Lillegård Løtveit (10), Andrine Kvilstad (9) og Maja Siljesdatter Jørgensen (9). Foto: Åse Hjelivk
Ulf Laukli Foto: Åse Hjelivk