For når Harstad Turnforenings nær 250 utøvere skal vise interesserte hva de har lært gjennom et halvt års nitidig trening, er interessen så stor at Harstadhallen slår kul på seg. Utøverne har et stort fokus på de to årlige oppvisningene som avslutter hvert sitt halvårige semester. Og onsdag ettermiddag var det igjen duket for våroppvisning.

– Man blir jo ikke så lite stolt over det de unge klarer å vise fram, sier Trond Harila, leder i Harstad Turnforening, og skuer ut over hallen. Den er full av unge gymnaster som utfører akrobatiske øvelser.

Også oppvisningen i desember var spektakulær.

- Spennende framtid

Lederen i Harstad Turnfrorening mener nemlig at idretten skal klare å opprettholde sin popularitet i tida framover.

– Vi er fylt opp til randen i forhold til hva vi har kapasitet til. Samtidig besitter vi også velfylte interesselister med utøvere som kommer inn med en gang utøvere faller i fra, sier Harila.

– Noe av populariteten til turninga ligger nok også i at det er en allsidig idrett, hvor du trener opp den såkalte kjernemuskulaturen, utdyper foreningslederen.

Han understreker at foreningen har et ønske om å oppføre sin egen boltreplass i form av en turnhall.

– Det er et stort steg som vi mener er realistisk å ta en gang i framtidig Likevel er det såpass omfattende at vi er nødt til å ha dette som et langsiktig mål, sier turnlederen.

Men planene er såpass konkrete at de er spilt inn til Harstad Idrettsråd og deres store prosjekt Idrettsløftet.

– Dette vil jo ikke bare være med på å gi oss en ny arena å bedrive sin aktivitet på. Det vil også frigjøre de 10 timene som vi har til rådighet i Harstadhallen ukentlig. Så en ny arena er virkelig noe som vi imøtekommer, sier Harila.

Turnforeningen har også konkurranseutøvere som hevder seg, og de første gullmedaljene på 30 år ble vunnet i vinter.

Klar for mer

En av de mange turnerne, som fikk vist fram sitt store potensial for publikum denne ettermiddagen, var Max Mandal Aune. 9-åringen er en fersk turner, som kun har vært i foreningen ett års tid. Likevel sørget han for å framvise momenter, som fikk mange til å heve øyenbrynene litt ekstra.

– Mitt favoritt-triks for øyeblikket er backflip fra bom. Det er ganske vanskelig. Man må ha god balanse, samtidig som man roterer rundt. Å klare dette er skikkelig gøy, sier turneren.

For å klare disse triksene har han et treningsapparat hjemme som er mye i bruk.

– Jeg trener en god del på trampolina hjemme. Det er bra trening, sier Max.

Nå er han klar for fokus på neste c-moment.

– Det må bli en araber på bommen etterfulgt av en backflip, sier 9-åringen.

FELLESNUMMER: Publikummet under Våravslutninga til Harstad Turnforening fikk en smakebit av et stort fellesnummer som turnforeningen framviste under barneturnstevnet på Finnsnes. Foto: Ivar Hjelvik
MOMENTER: Solveig Strand Tøllefsen roterer rundt, mens hjelpetrener Finn Klæboe Larsen sikrer. Foto: Ivar Hjelvik
BALANSE: Sander Hustad viser at han har balansert på en bom før. Her sammen med instruktør Hege Bustos. Foto: Ivar Hjelvik
HOPP: Signe Marie Skeie utfører et hopp i fin stil. Foto: Ivar Hjelvik
TALENTER: Tuva Stenberg, Anine Margrete Haukebøe Eikeland, Sofie Torbergsen og Linnea Martnes viste god kroppsbeherskelse på turnmatta under våroppvisningen. Foto: Ivar Hjelvik
LEDER: Trond Harila er leder for en turnforening som opplever stor pågang i rekkene. Foto: Ivar Hjelvik