Det sier trener i Harstad Svømmeklubb, Kjetil Bygdnes, om sin 15-årige elev. Han er klubbens eldste utøver som deltar på årets utgave av Landsdelsårsklassemønstringen (LÅMØ) i Bodø. Og han samtidig på skuddhold for å kjempe om en av plassene som gir han billett til årets Årsklassemønstring på Lambertseter i Oslo.

– Det blir tøft. For det er noen skikkelige kanoner i hans årsklasse. Men når det er sagt så har han potensialet til å slå til med noen superløp i konkurransen. Gjør han det, så er ingenting umulig. Og det er lenge siden han har fått være frisk inn imot denne konkurransen, sier Bygdnes om den talentfulle svømmeren.

– Klar til dyst

For 15-åringen har tidligere vært uheldig med oppkjøringen til dette stevnet. Sjelden har han fått lov til å trene inn imot stevnet, uten at det har kommet sykdom og skader i veien.

– I år er det annerledes. jeg har fått trent godt foran mesterskapet. Og jeg føler meg klar for konkurransen i helga. Formen er god. Så dette blir spennende, mener Mustaparta.

Han har også troen på at han skal kunne klare å svømme fort på de lange distansene som står på LÅMØ-programmet.

– Jeg håper på å perse mye. Da tror jeg nok at en andre- eller tredjeplass kan være innenfor rekkevidde i min årsklasse under stevnet, sier Mustaparta.

Svømmeren må være blant de 24 beste i landet om han skal være klar for Årsklassemønstringen.

Sammensveiset

Bak Mustaparta er det mange som kan gjøre et positivt inntrykk for Harstad Svømmeklubb. Av den yngre garde var Silje Marie Bakken, Linnea Larsen, Lise Marcussen, Viola Knutsen Storstad, Saga Myhren, Mina Evensen og Jasmin Kusainova i bassenget for å gjøre de siste forberedelsene til helgas stevne.

– Å sette nye perser er det viktigste. Det tror vi på at det skal være mulig å klare. Vi har utviklet oss siden sist vi var i bassenget, sier jentene.

Hanne Marcussen, Hanna Rennemo, Lotta Tötterman, Tina Kristin Olsen og Andreas Benjaminsen kompletterer Harstads tropp til stevnet, som er kjent for å ha øvelser over lange distanser på programmet.

For Kvæfjord Svømmeklubb deltar Emilie Karlsen, Celina Berg-Nøkleby, Leo Nøkleby-Pettersen og Ronja Nøkleby-Pettersen.

SEPTETT: Harstad Svømmeklubb har i alt 13 utøvere på startpallen under helgas LÅMØ. Her er sju av dem. Bak fra venstre: Linnea Larsen, Lise Marcussen, Viola Knutsen Storstad og Saga Myhren. Foran fra venstre: Silje Marie Bakken, Mina Evensen og Jasmin Kusainova. Foto: Ivar Hjelvik