Sjakk-OL:

Kurt Magnus fikk møte sjakklegenden

Sjakkspillere fra Harstad møtte en av de tre store i sjakkverden.

MØTTE SJAKKLEGENDE Garri Kasparov og Kurt Magnus Berg møttes i Tromsø.  Foto: Stein Jensen

VALGKAMP Garri Kasparov stiller med et eget valgteam i Tromsø, med blant annet egne biler, stands og store plakater som henger over hele byen.   Foto: Stein Jensen

sport

Stein Jensen og Kurt Magnus Berg fra Harstad sjakklubb lot seg ikke be to ganger da de fikk møte selveste Garri Kasparov under sjakk-OL i Tromsø.

- Det var etter åpningsforestillingen at sjansen bydde seg. Jeg tenkte at vi var nødt til å få tatt et historisk bilde med en fra Harstad sjakklubb sammen med Kasparov. Han hadde det travelt, så vi fikk ikke snakket så mye med Kasparov. Men han stilte i alle fall opp på bildet, sier Jensen som tok bildet.

- Artig å møte han, sier Berg.

For de som ikke kjenner sjakkverden, så er Kasparov for en sjakkspiller som om en fotballspiller skulle møte Maradonna eller Pelé.

- Kasparov regnes, sammen med Robert Fischer og norske Magnus Carslen, som en av de tre store historisk i sjakkverden. Han var verdensmester fra 1985 til 2000, sier Jensen og Berg.

Kasparov er russisk statsborger selv om han er født i Aserbajdsjan. Kasparov har også fungert som mentor for Magnus Carlsen.

I disse dager er han i hard valgkamp om presidentvervet i det internasjonale sjakkforbundet, FIDE. Kasparov utfordrer Kirsan Ilyumzhinov, som har vært president i 20 år. Valgkampen skal avgjøres mandag i Tromsø, og det føres derfor en intensiv valgkamp i Tromsø i disse dager.

- Kasparov stiller med et eget valgteam i Tromsø, med blant annet egne biler, stands og store plakater som henger over hele byen. Men han møter en sittende president som er milliarder. Så det blir en tøff kamp, sier Jensen og Berg.