Hun er valgt til Medkilas nye kaptein

Victoria Ludvigsen (i midten) er Medkilas nye kaptein sesongen 2014. 

sport

Victoria Ludvigsen (20) er Medkilas nye kaptein. Hun etterfølger Ida Fjordbakk som før denne sesongen tok overgang til Avaldsnes.

- Jeg er veldig stolt over at de valgte meg, sier Ludvigsen, som i disse dager er på La Manga sammen med resten av laget for å spille treningskamper før sesongen starter om ikke lenge.

Midtbanespilleren synes det er vanskelig å svare på hvorfor hun ble valgt.

- Jeg velger å tro det kommer av at jeg står fram som et godt eksempel under kampene. Jeg trykker gjerne til i duellene, sier Ludvigsen, som får støtte fra trener Roy Berntsen.

- Vi har flere kapteins-emner i laget, men valget falt på Victoria fordi hun har en vannvittig god innstilling både på trening og under kamp. Dessuten har hun bra ferdigheter og stiller alltid høye krav til seg selv. Hun er alltid positiv og er respektert i miljøet, sier Berntsen, som også tror Ludvigsen med kapteinsbindet på armen vil få en ekstra dimensjon i spillet sitt.

- Hun er en meget bra spiller. Jeg tror hun med ekstra ansvar kan vokse videre som spiller.

Ludivigsen følger i fotsporene til meritterte kapteiner i Medkila. Spillere som for eksempel Hege Christensen, Tone Rokstad og nå sist Ida Fjordbakk.

- For min del er det en ny erfaring å være kaptein, og jeg var usikker på om jeg skulle takke ja til jobben. Men jeg tror jeg kan vokse som person med jobben. Dessuten var det viktig at jeg fikk støtte fra medspillerne mine. Så får vi se om jeg fyller skoene til jentene som har vært kaptein før meg, smiler hun.

Den tidligere Grand Bodø-spilleren scoret seks mål i fjor, og spilte samtlige 22 seriekamper for Roy Berntsens lag.