Vikings tapte mot Ambassadors

Fredag kveld møtte Harstad Vikings Frøya Ambassadors i Harstadhallen. Det gikk riktig dårlig. Sluttresultatet ble 106-114, etter at Vikings ledet stort i begynnelsen av kampen. Her er kampen periode for periode.

TAPTE: Chris Crosby ble Vikings toppscorer med 28 poeng. Likevel ble det tap mot Frøya Ambassadors fredag kveld. 

sport

Stemninga er på topp i Harstadhallen før kampen blåses i gang. Vikings-høvdingen Robert Holm er hjertelig til stede, og hilser på fansen før kampen. Han blir ønsket velkommen hjem, men holder seg på sidelinja i dag. Tore Berset leder dagens kamp, etter at Michalis Kalavros overraskende trakk seg som hovedtrener. Årsaken kan du lese om i Sporten og Under Korka på ht.no.

1. periodeKampen er i gang tre minutter på overtid, og Vikings tar første kurven. Ettersom kampen står om hvem som topper tabellen etter denne helga, er Harstadhallen forholdsvis godt pakka med folk. Mjødberget renser strupene.

Chris Crosby pådrar seg en feil. Etter noen minutter er Vikings oppe i tre poengs ledelse. Det står 17-12 på fem minutter gjenstående av perioden. Spillet bølger. Mjødberget og resten av fansen koser seg, og gauler defence hver gang Vikings mister ballen. Ingen dønker ennå. Vikings ser ut til å få til kombinasjonene, flyten og presset.

Timeout på 25-16 til Vikings. Kjempetrivelig! Dansegruppa til Vikings gliser og spretter i tretti sekunder. Spillet er pent og behersket. Jermaine Robinson senker sin første trepoenger. Vikings har levert fire slurker av kremfløten til nå. 28-16.

Ambassadors, hva holder de på med? Å bygge et eller annet, men det ligner ikke så mye på basket. Gutta sliter, famler, ramler, slepper ballen, svetter og liker seg ikke. Men pent og pyntelig går det - i Vikings favør. 30-18, og ennå er det halvannet minutt spilletid igjen av 1. periode. Hvis dette fortsetter, inndriver vikingene 110-120 poeng i løpet av denne kampen.

Kristian Bøhler blir tatt hardt, men fair, under kurven på en kontring. Han hevner seg og får en feil. På 16 sekunder igjen bryter Vikings, og Jermaine Robinson er allerede framme ved fiende-kurven. Han setter en ball, og får et ekstra. Ballihatt, alihopp, tjoheisan og hjemogvogg.

Perioden ender 34-22.2. PeriodePerioden begynner i fin Harstad-stil, og - men heisann! Ambassadors er visst også på banen! De setter fem poeng på kjappen. 36-28. Bjørn Risshall svarer med to tette. Ingen utmerker seg på Vikings - dette er teamspill og kombinasjoner,

Frøya Ambassadors' Nima Taheri hopper, flyr lavt og lander på Fitim Troni i framstormende angrep. Han fikk så vondt, at trener Tore Berset må ut og hente ham. Han får noen minutter på benken. Frøya har visst ikke tenkt å gi for mye ved døra. 41-33 står det i det fjerde minuttet. Feilmarkeringene på oppslagstavla begynner å tetne seg til på Frøyas side. Det er riving, skalling og skollering på banen. Frøya har bestemt seg: Nu jæklar. Jermaine Robinson svarer med en trepoenger, og nærmeste Frøyaspiller er fire mil borte. Frøya lykkes verken med kort eller alngt sverd i dag,

Flygeren Nima Taheri viser fram noen fine dragninger. LIten og kjapp. 48-36 står det på femte minutt, og Frode Loftesnes setter to etter et klart slag på armen. Men vent litt, er det den samme gamle visa? Selektiv dømming? En viking blir tatt stygt under fiendens kurv, intet skjer, En frøyaspiller får en pusselanke over fingeren like etter, og - klart det må dømmes for slag. Merkelig at ikke hele laget blir utvist, med trener, mjødberg, publikum, iskremselgere, partisk lokalpresse og hele sulamitten.

Nei, dommern vil visst la oss spille og heie. OK, la oss senke denne balletten. Greg Knudson suller vekk en av to straffer, og vikingene er på ballen. Timeout, og stillingen er betryggende 51-43. Bite seg fast nå da for bøyde brune banana!!!

Bjørn Risshall fikk seg en i lillebjørn og må gå i kne noen øyeblikk. Frøya bryter og Greg Knudson bøtter en treer. Ingen dunkeshow fra noen av lagene ennå, det er prosaisk slit og, tenking og kombinasjoner for alle penga.

Så skjer det. Fitim Troni tverrvender, men dessverre har han ballen, så dommern blåser skritt, Fitim gir ham en godklem, repeterer øvelsen og lærer ham å telle på barnehagemåten. En-to, en-to, skjønner?

Dette koster. Med ett er Frøya oppe i rompa på vikingene, stillinga er på halvminuttet igjen av perioden 57-55. Bjørn Risshall misser på en hundreprosenter. En Frøyaspiller ynker seg, og får to straffe. Det er Knudson. Misser på første, til øredøvende jubel. Men treffer. Dette er svette greier. Robert Holm klarer ikke å dy seg, men fekter og staurer og har seg der borte sammen med Berset, Vi sliter. Perioden ender 60-56. Hvor ble det av tryggheten???3. periodeVi er i gang igjen etter en begredelig omgang fra Vikings' side. Jermaine Robinson står med 19 poeng som banens beste poengsetter. Både han og Chris Crosby har tre feil hver.

Et par minutter ut leder Vikings med ni poeng - og Risshall bommer på det som kunne blitt det tiende. Chris Crosby legger en treer like etter en kontring, men Frøya svarer med en av samme sort. Jermaine Robinson er på rov. Han legger til Kristian Storm Hansen, som blir tatt ned. To straffer. Begge lag gjør sine feil. I sjette spilleminutt er det jevnt - for jevnt - stillihngen står på usle 72-69. Lite produktivt. Gjensidig bryting, mye uopplagt slurvefeil. Men dommerne har visst kastet seg med i kampen, De blåser for hver minste ukjemmede bart, Dave Morgan legger en treer, og Storm Hansen bryter returen. Men Frøyas Marco Elsafadi bryter tilbake, og gjør en nydelig dragning rundt Storm Hansen - og legger to.

77.75, og to og et halvt minutt igjen av perioden. Kan nå dette være nødvendig da - å gjøre det så spennende? Dommeren får tykje fra Mjødberget for hver avblåsing, der skjelnes det ikke så mye på rett og galt. Men dommerne ser ut til å ha bestemt seg: De vil ha snill juniorbasket, og ikke no hekt, jakt eller slakt, takk. Ka farsken. Gutan må få lov å bli litt svett. De kan jo ikke spasere fram og tilbake over banen, heller. Perioden slutter 80-79

4. periode

Etter en kjedelig tredjeperiodem må publikum terses opp av setene for å gi litt gaum, men hjelper det? Ambassadors leder for første gang, på 80-81, men bare et par sekunder, før Risshall gjør kort prosess. Ambassadors leder på nytt. Vikings tar igjen med ett. Ambassadors med ett. Hadde vært greit om Vikings fikk panikk nå, og satte inn en lang spurt. 84-85. Hei, vikinger, de derre typan i gule trøyer som skvetter omkring på banen er det dere spiller mot. Get it? Got it? Gooood!

Det går hjørnetann mot hjørnetann. Crosby setter en treer, og det var jaggu på tide, like etter bryter vikingene og tar to til. Men så svarer Frøya. Det står 91-89, og vikingene skifter mannskap. Inn med Bøhlern. Sanel. og de tre jenkiene. Bøhlern og Elsafadi slåss nede i vestre hjørne. Det ligner på ishockey eller noe. Det ligger visst en ball inni en åtte-ti armer der også.

Crosby og Robinson har fire feil hver nå. Bøhlern setter to raske. Vikings leder med ett mål - og mister ledelsen til Nima Taheri. Vikingene må puste på ein grann - ett poeng under.

Jermaine Robinson får femte feil på 4 minutter 12 sek igjen, over og ut. Nå spørs det, kanskje dommerne tåler en stil med færre amerikanske spillere bedre. Fitim Troni inn. Han har til hensikt å gi alt, og borer seg som en veps gjennom forsvaret, blir tatt ned, og får to straffer. Som han sikkert setter.

Mjødberget foreslår betale dommerne mer enn motstanderne, Så begynner Vikings å levere storspill. Det er samling helt neders i bakfoten, ro ned og drit i dårlig dømming. Sett kleshenger på han Elsafadi, han kan legge lange treere altfor godt. Frøya drar fra. Vikings trekker fra. Brett Gravitt kan også legge lange. 104-110. Begge lag har hull i sine forsvar på størrelse med Nivlheim. 38 sekunder igjen av kampen! Dette går til helsike, og rettferdigheta har meldt seg ut av Harstadhallen. Fitim Troni, som like etter feiler en Frøyaspiller med vilje. Taheri legger begge, dessverre, og det hele er over om kort tid. Vi trenger trepoengere, ikke ball ut over sida, Morgan. Frøya tar de to siste poengene, og det hele ender 106-114 - hvis ikke Morgan skårer to til. Men nei. Nok en feil, det eneste som skjer nå, er at Greg Knudson setter to til, og sørger for at det er 106-114 som blir sluttresultatet. Nødvendig?

Tull og viking-vas, spør du meg.

Søndag skal serieleder Frøya møte Storm i Tromsøhallen kl. 17.00. Forrige helg spilte lagene jevnt i Bergen. I sluttminuttet trakk Frøya det lengste strået.