Vikingene senket piratene

Harstad Vikings 114 - Kristiansand Pirates 107: Her er fredagens kamp, periode for periode:

VANT: Kristian Bøhler og Harstad Vikings slo Kristiansand Pirates fredag kveld. 

sport

Klart for ny kamp mellom Vikings og Kristiansand Pirates, Harstadhallen er fylt av vinnerfølelsen. Som vanlig er det dommerrot, rå innsats og nydelig spill.

Tilskuertall: 536

1. periodeVIkings ligger under mange poeng kort tid etter start. Vi må helt til fire minutter igjen før VIkings henter tilbake ledelsen på 15-15, og det er mye kav på banen.Dommerne gjør seg tidlig negativt bemerket hos Mjødberget, vikingenes svorne vasaller, og får høre kor gammel de kjæm ifra. Lagene følger hverandre ned mot to minutter gjenstående. Piratene mottar takisk feil, og går i diskusjonsmodus. Dommerne står på kirkelangsida og diskuterer, piratcoach Kevin Juhl-Hansen hjelper til kranglinga, og får viljen sin, som treåringer bør.Med ett står det 26-23 på skåringstavla, og Pirates blir alvorlig plaga, og Fitim Troni senker en trepoenger. Piratene seiler på slør med taite skjøter, og det går som kjent bare middels - i beste fall. Men piratene biter seg fast i vikingene, og Mjødberget lar dommeren få for hver eneste avgjørelse, stakkar. I alle fall de som går i Vikings' disfavør.Ved pause er det dønn likt 28-28. Velfortjent - spør noen meg.2. periodeStarter med et kjempetempo, og Vikings holder ledelsen med et lite knippe poeng. Men snart reiser vikingene fanden i vold, og på det meste skiller det ti poeng.Begge lag kaver i jevnbyrdig strid. Kampen bølger fram og tilbake. De tre amerikanerne på Vikings spiller stort og skårer ofte, og ned mot tominuttern er mye gjort. Vikingene skaper i et feberrøsj 17 poengs gap.Perioden ender 63-47 og kampen har så langt bydd på kvasse albuer, gretne trenere, heftig enkeltinnsats og bitchy oppførsel fra tribunene. Akkurat som det skal være, altså. Men dønker er det tynt med.3. periodeChris Crosby forsøker på en i begynnelsen av perioden, men misser. Det er jo ikke nødvendig, men tar seg pent ut med å dundre ballen i lup'en og henge seg til jubeltørk et øyeblikk.Sanel Gabela jobber som sedvanlig hardt med å gjøre resten av laget gode. Kristian Bøhler sitt solide jeg. Björn Risshall en fryktinngytende klippe av ro og struktur. De tre amerikanerne Jermaine Robinson, Dave Morgan og Chris Crosby dominerer i kurvsettinga, og det er reine surfeturen ned mot halvspilt periode.Ved seksten poeng ledelse tisser nesten Kristiansand-treneren i piratbuksene og må ha time out. Men hjelper det? Risshall setter et par straffepoeng som får Kristiansandspillerne til å gråte, og ved to minutter setter samme Risshall en dønk etter en løpekurve gjennom et flortynt slør av et stakkars piratforsvar. 83-65!Piratene bommer på sin side bommer og bommer, og det hjelper ikke at dommeren i sluttminuttene forsøker å ødelegge moroa for vikingene med ei håpløs feildømming. Det er for kort tid - ett minutt - og for langt igjen til at piratene klarer noe som helst, enten det nå er med eller uten dommerne. Perioden ender 85-70.

4. periodeVikings har satt inn ekstragiret, det er helt tydelig. Crosby setter en trepoenger etter at Gabela har gjort alt drittarbeidet under kurven og levert ham ballen, Det står 92-70, og det er bare fillene igjen av piratene. Gabela tillater seg en miss på en straffe, men setter nummer to.Mjødberget er sprekkeferdige av lykke, i dag blir det fest på byen med god grunn. Vikings plukker dem pent, rolig og sikkert, i medgang smiler vikinger.Sanel Gabela smiler til og med sjøl om han ikke får feil på en åpenbar hardtakling på et oppløp. Ikke engang når dommeren programmessig dømmer feil på ham for et slag på arman han aldri gjorde, lar han smilet slakke mer bare et lite øyeblikk.Men inkonsekvent dømming er the name of the game i Harstadhallen, og det er bare å ta det sportslig - vikikngene mot røkla.Dave Morgan dundrer en dønk i potta, og på fire minutter igjen runder vikingene hundre.På to minutter igjen tar vikingene tissepause, men heller ikke det hjelper piratene.Michelis Kalavros går i kne og ser morsk ut som en høvding, hvis han ikke rusler langs reklamen og rister på hodet.På ett minutt og femten er vikingledelsen skrumpa til ti poeng, og piratene leverer en trepoenger. Finnes det egg igjen i en sløvet høggert? På femti sekunder igjen trenger de både kaptein Kidd, Rødskjegg, Sorte Bill og Sabeltann for å ta igjen. Eller hva med litt juks, som Petter Sivertsen. Han ble utvist, og så bare fortsatte han å spille? Ikke snu ryggen til en sjørøver, sier nå jeg.112-105 står det på seksten sekunder, og piratene setter en siste topoenger. Kampen ender 114-107Piratene ligger igjen som noen kladder livløst guano i sine egne spygatter, slått, knust, ydmyket, sløyd, hengt, tørka og prekevert. Bare en dag på jobben for et sett vikinger i som ikke tar levende fanger.