Vikings knekte Aliens

Vikings har kjærkomment slått Asker Aliens i Harstadhallen i kveld. For øynene på 808 elleville tilskuere vant Vikings med sifrene 91-79.

  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

4. periode

Vikings setter inn Björn Risshall, det skal legges tyngde og høyde til for å sementere overtaket. Herlig kombinasjon setter fyr i Harstadhallens 808 tilskuere. Det er Christer Fonnes som smetter en ball inn mellom masse gule drakter, som finner en blå pil i Marco Elsafadis skikkelse, og han planter den ettertrykkelig i kurven. Thats it. Vikings tar til gjengjeld fyr, og får flyt, følelse og - feil, selvsagt. Og det er Robertas Bitinas som skal ha feilene som deles ut i Basketligaen denne uka. Jaja.

Jeff Rogers svarer med et middelhavscruise av en flukt i ensom majestet fram mot motstandernes kurv, Aliens står lamslått og ser på.

Rogers kunne bestilt pizza og tatt en øl på veien, så god tid har han. Det er noe med Vikings når de spiller mot kirka. Det lange fungerer, kombinasjonene fungerer, og - på den andre sida, Mågasia - der fungerer forsvaret briljant. Ikke engang Lorenzo Trudo, Aliens livsfarlige tårnstjerne klarer å få gjort jobben sin.

Og det samme er det samme; Når dommer Andreas Lind står i nærheten, blir det blåst av mystiske grunner. Ballen ute? Det er rød strek som gjelder. De svarte er badminton, kjære Lind.

Vikings tar taimout på 73-66 og vel halvspilt sisteperiode, antakelig for å diskutere hva de skal kjøpe dommerne i julegave.

Martin Rajniak plusser oppskriftsmessig på. Han er spilt fri i sentrum, og kan bare tørne 180 grader og legge ballen på plass. Christer Fonnes er en turbo i kveld. Han skrur seg gjennom Aliens-forsvaret som ei selfangstskute på støkkjakt.

På 77-68 får Vikings lagfeil, det blir altså straffe hver gang det feiles fra nå av. Aliens går sakte i oppløsning. Jeff Rogers vil ha Lars J Thorkildsen til å senke armene takk, en gang til takk.

Jess!!! Martin Rajniak er ustoppelig på et langt løp framover, og skills'er ballen bak ryggen og vasser over og rundt gule skjorter så det er en fryd og en svir og en fest og smeller ballen ned i kurven og det står 79-71.

Sanel Gabela smeller skuldra i Patrick Sandstrøm, som blir sittende å gråte. Gabela løper øyebliikkelig tilbake for å trøste, han har oppdragelsen i orden. Halvannet minutt gjenstår, og dette ligger i boks. Mustafa Mahnin feiler mot Jeff Rogers, og tar en av dommerne i voksenopplæring.

Tre spillere har fire feil hver, så dommerne kommer veldig sørfra i kveld, som han antydet overfor ht.no, Andras Lind. Sjøl kommer han aller lengst sørfra...

SuperMario Woodson og Martin Rajniak samarbieder om en spektakulær skåring, og Mjødberget går bananas når Jeff Rogers blir tatt stygt under egen kurv. Chrrrrrrrrister Fonnes storspiller. Han takler, snapper, skårer, forvirrer og dribler og driller triller og bryter og skårer og oppnår tordenskrall av jubel fra salen. En stund ser det ut til at det er Christer Fonnes og ingen andre i hele verden som spiller basket. 86-75 og trettifire sekunder igjen. Jeff Rogers senker to straffer. Martin Rajniak feiler Lorenzo Trullo, som skårer ett - og to. Sikkert som svenska stålet. OGMARIO WOODSON DØNKER INN TO POENG, OG JEFF ROGERS FØLGER PÅ OG SETTER SLUTTRESULTATET TIL 91-79.

Men best var nesten publikum. Aldri har en opphenting vært så velkommen som i kveld. Tromsø Storm får rundjuling neste gang - ank ikke på det.

3. periode

Vikings går på banen med øyenbrynene i sint-stilling (foruten Rogers, da, som har sorgsnilt i blikket uansett hva som skjer) og blodet dryppende fra hjørnetennene. Men det er Aliens som tar de første stikkene. Men Vikings holder unna. Feilfordelingen er omtrent lik på begge lag, og Mario Woodson dunker sitt lag over halvhundre poeng. Men Aliens følger på, og slik går det. Begge lag svikter i forsvar, og poengene deles likt.

CHRISTER FONNES hopper inn i langarmligaen, og legger på til 56-52. Men Lorenxo Trudo følger på med en likens. En stund bølger lagene fram og tilbake, og bommer og treffer omtrent like mye. Vikings lar Lorenzo Trudo få dønke, Aliens' første.

Mens dommerne - særlig Andreas Lind, som er lengst sørfra i kveld - ikke engang klarer å få øye på ting som skjer innafor intimsona hans (ca 30 centimeter), får det oppstå vonde toner mellom spillerne. En frustrert Mustafa Mahnin henger seg på Jeff Rogers og oppfører seg uhøflig etterpå. De to er ikke gode busser.

Vikings drar i fra mot slutten. Det står på ett minutt gjenstående 65-59 på skåringsbrettet. Herlig innsats. Jeff Rogers legger på til 67-59, hvilket blir sluttresultatet for tredje periode.

2. periode

Jeff Rogers åpner med en vakker lang, og misser såvidt det er. Robertas blir premiert med en ny feil fra dommerne.

Men hva i alle! Marco Elsafadi snapper ballen og løper fra hele den gule Aliens-skokken og skal til å plante en herlig kurv. En Aliensspiller står i veien, og får en puff. Elsafadi belønnes med offensiv feil, tap av spillerettigheter, hårfarge, hosebånd og samtlige sitt livs akkumulerte æresbevisninger.

Stillingen står 27-30, og perioden nærmer seg halvspilt. Vikings skårer nok et par poeng. men Aliens setter inn et lite gir til, og trekker fra.

Ettersom perioden utvikler seg klarer Vikings med muskel, sterkt press og blod i blikket å kjøre inn forspranget til Aliens. Robertas Bitinas blir hardt straffet av dommeren, og viser sin fordømmelse i klare ordelag. Mjødberget lager sponhelvete. En bisitter mener det er basket som foregår der ute på Harstadhallens nordiskblonde askparkett, ikke couronne. Det kan man jo ikke akkurat si seg uenig i.

Til gjengjeld får dommerne med seg noen av feilene som Vikings må utstå, de som også ufødte barn i Harstad klarer å se...

I periodens siste minutt presser Vikings stillinga opp på lik høyde, og går forbi.

Vikings er begynt å treffe på treere. Bitinas har finjustert siktet, og Sanel Gabela leverer en av de nydelige!

På to sekunder igjen tar Aliens taimout, men det hjelper ikke. Perioden slutter på 46-44.

1. periode

Aliens vinner droppen, og legger en kurv, får feil og skårer sitt tredje poeng. Vikings lykkes ikke i første forsøk på kurven, men Thomas Vangen tar revansj og legger Vikings første kurv.

Aliens svarer, og det står 2-5. Mario Woodson reduserer, men Aliens følger på. Christer Fonnes misser et forsøk på treer, men det gjør Aliens også.

Dette skal bli treerskuddenes periode. Og missenes. Thomas Vangen misser på en langer. Mustafa Mahnin er ikkeno bedre. Ikke Ronny Karlsen heller. Sånn går no dagan...

Christer Fonnes synes det kan være nok med treerforsøk på en stund, og løper inn til kurven og legger den ned. Det går også an.

Heeei, der legger Mustafa Mqhnin en treer - og treffer denne gangen. Vi nærmer oss halvspilt periode og stillinga står 6-12. Det er tid for skjerpings, folkens. Mario Woodson kjemper i høyden og når en ball som ligger og spretter i fjerde etasje. Et meget opplagt Mjødberg jubler i SuperMariotakt.

Jeff Rogers tar langsikte. Stiller inn kornet i flere minutter, og ballen svever i en vakker bue. danser Nøtteknekkersuiten på hup'en, før den ramler ned - utafor! Han retter på saken like etter, og det står 8-12. Men Christian Hinsch på Aliens legger en klokkerein treer og uberørt av stålringer, demonstrativt ned like etter.

Marco Elsafadi er uenig i feilen han får mot seg idet tre minutter gjenstår. Det blir tre straffer til Ronny Karlsen. 13-18. Robertas Bitinas blir tatt av dommerne like etter - til enorm motbør. Det kan se ut som om det er mange søringer i dommertrioen i kveld.

Heei, på ett minutt gjenstående tilkjennes Björn Risshall en feil, så det kan ikke være bare søraførringa blant dommerne....18-23 står det idet ett tiendels sekund av perioden gjenstår, men Jeff Rogers klarer - oh yeeeeeesss! - å putte ned en ball før perioden er over, så det blåses på 20-23.

Et kvarter før bataljen mot Asker Aliens blåser i gang, farer Vikingsspillerne omkring på sin banehalvdel som skiskyttere på strafferunder.

Under oppvarmingen minuttene før dagens kamp går i gang, er det en helt annen stil over Vikings-laget, enn for ei uke sia.

For mindre enn ei uke siden ble vikingene som kjent overvalsa av Tromsø Storm.

Det skal dævern dundre deg ikke skje igjen, står det å lese med tjukke bokstaver i besluttsomme Vikings-fjes.

Asker Aliens, under ledelse av kaptein Mustafa Mahnin, jogger omkring, lobber en og annen ball i kørja og kaster spente blikk over mot Vikingslagets side.