Andreas Isachsen"/>

Satte verdensrekord

Harstad-duo havner i Guiness rekordbok.

  Foto: Sondre Mikal Knutsen

  Foto: Sondre Mikal Knutsen

sport

Vidar Munkvold og Cecilie Tobiassen fra Harstad var med på lagene som i helga spilte 40 timer sammenhengende futsal.

Dermed er de klar for Guinness rekordbok, etter å ha slått den gamle rekorden fra Japan med tre timer. Men det har kostet, ifølge de to slitne spillerne.Håper rekorden står lenge

– Jeg var forberedt på at det kom til å bli tungt, men ikke så jæ?.ig som jeg har det nå. Klarer omtrent ikke å bevege meg. Beina er stokk stive, forteller Cecilie Tobiassen, knapt ett døgn etter at maratonøkten er over. – Jeg spilte i tillegg store deler av rekordforsøket med lyskestrekk, noe som ikke akkurat gjorde det bedre. Strekken gjorde at jeg måtte stå i mål i perioder, men det var aldri i mine tanker å gi meg. Da skulle de heller få bære meg av banen. Tror nok dette er den tøffeste helga jeg har vært på. Håper denne rekorden blir stående en stund, da jeg tror ingen av oss akkurat nå kan tenke seg å prøve en gang til, sier hun Tobiassen kom med på laget sammen med to andre gjennom en Facebook– konkurranse de deltok i.

Blod og smerter

Vidar Munkvold har studert idrettsfysiologi, og vært med å forberedt rekordforsøket i snart ett år.

– Visst var det tungt, og ja, jeg er utrolig sliten. Men det var ikke verre enn jeg hadde trodd på forhånd. Mange av oss har trent en del futsal i tillegg til noe intervalltrening. Vi stilte godt forberedt, blant annet gjennom å ha skikkelig skotøy og mange par sokker. Likevel opplevde jeg å få blåtær på begge stortærne i tillegg til smerter under tåballene og fremover. Jeg blødde også gjennom sokker og sko og måtte skifte flere ganger underveis, forteller Munkvold.Søvnmangel

På laget, som gikk under navnet Team Zambia, spilte flere av Munkvolds kamerater som også har studert idrettsfysiologi. De hadde derfor lagt planer for hvordan få i seg nok næring.

– Matmessig gikk det meste i brød, pasta, nudler, frukt, smoothie, vann, melk og XL-1 drikke, i tillegg til salt potetgull g noe sjokolade. Brus, Red Bull og Battery holdt vi oss unna. Det verste var dog mangelen på søvn. Her hadde vi ikke forberedt oss godt nok. Jeg har kun sovet 1,5 timer hele helgen, da det ikke var lett å få sove når vi ble byttet ut for pauser, forteller han. Munkvold spilte med pulsklokke hele tiden. Da rekorden var et faktum hadde han brukt 12.000 kalorier.Rekordforsøket ble arrangert sammen med den veldedige organisasjonen Aid in Action. Målet var å samle inn 200.000 gjennom helgen, og der innsamlede midler er ment å gå til bygging av et ungdomssenter i Zambia.