- Jeg er kommet for å vinne

Jermaine Robinson (22) slet med hjemlengsel den første tiden i Harstad. Med kjæresten Bianca Shy i armkroken går alt så meget bedre for basketprofilen.
sport

Tre dager før seriestart i BLNOb er det en offensiv amerikaner Harstad Tidende får i tale i Harstadhallen. Formiddagstreningen er unnagjort under trener Michalis Kalavros' myndige ledelse og den lavmælte 22-åringen skyter fra hofta.

- Jeg tror jeg er født til å spille basketball - jeg tenker på det 24 timer i døgnet. I likhet med trener Kalavros er jeg kommet hit for å vinne mesterskapet. Derfor kan jeg nesten ikke vente til fredagens kamp slik at vi kan få vist publikum hva vi er gode for, sier Robinson.

Hjemlengsel

Den første tiden i byen var imidlertid ikke så enkel for 22-åringen, som ble ferdig med college i vår. Hjemlengselen slet i spilleren fra Philadelphia, som har to smårollinger over dammen.

- Jeg har to barn, Jakiya og Jermaine, som begge er tre år.

- Tvillinger?

- Nei, de to har forskjellig mor. Jeg savner dem, og det blir vanskelig å få sett dem nok når jeg bor her. Jeg fikk mye tid sammen med dem i sommer, men før den tid gikk jeg på college i Cleveland, så jeg har ikke fått sett dem særlig mye de siste årene. Men jeg er fast bestemt på å lykkes som basketballspiller. Målet mitt er å spille for en klubb i NBA, sier Robinson.

Kjæresten

I den siste tiden har ballføreren funnet seg mer til rette i byen og i Vikings-drakten, slik at hjemlengselen har avtatt en smule. Det hjelper selvfølgelig også at kjæresten, Bianca Shy, er kommet på besøk og skal se 22-åringens debut fra tribunen i Harstadhallen.

- Spillerne går også godt overens og er blitt godt kjent med hverandre. Vi er et godt lag med solide spillere. Det defensive spillet vi har drillet vil gjøre at vi tvinger fram mange balltap hos motstanderne. I tillegg har vi jobbet med å bedre kommunikasjonen, slik at vi forstår hverandre bedre, sier Robinson.

Legge om spillet

Selv har pointguarden måttet legge om spillestilen og bli mindre aggressiv på banen etter at han kom til Norge.

- Det oppdaget jeg da vi spilte treningskampene mot blant annet Tromsø Storm. Ting som ikke ville blitt blåst på hjemme i statene, ble plutselig avblåst for feil av de norske dommerne, som tillater mye mindre enn det jeg er vant til.

- Og mot Kongsberg Penguins garanterer du seier?

- Ja, selvfølgelig. Vi skal ikke tape på hjemmebane.