Tore Skadal"/>

Slo læremesteren

15-årige Peter Flermoen fra Harstad viste stayerevne da han slo læremester Emil Hermansson søndag formiddag.
sport

Hermansson er internasjonal mester fra Boden i Sverige.

– Jeg har trent Flermoen flere ganger. I dag viste han fine takter. Han sto løpet ut. Jeg måtte til slutt gi meg, forteller Hermansson.

Det var en skikkelig maratonkamp mellom læremester og elev.

– Kampen varte neste i fire timer. Den gikk over seksti trekk, forteller Stein Jensen, leder i Harstad Sjakklubb.

Kampen ble spilt søndag formiddag. Flermoen viser fine takter foran junior-VM i Brasil.

– Hvis Peter hadde trent i ett år så kunne han blitt internasjonal mester, sier Hermanson, som er ranket som var ranket som nummer to i turneringen med sine 2408 rankingpoeng. Svenske Axel Smith er ranket øverst med 2430 poeng. Peter Flermoen har 2196 poeng på sin ranking.

– Jeg er godt fornøyd med innsatsen i de fem første kampene. Litt spesielt å slå Emil som har trent meg i år, sier Peter Flermoen, som synes det er greit å være med i Harstad Open.

– Det er på hjemmebane. Derfor stiller jeg opp. Jeg er sånn passe motivert for sjakkspill om dagen. Jeg spiller også fotball for Harstad idrettslag. Det trives jeg svært godt med, sier Peter Flermoen, som etter fem kamper hadde tre seirer og to remis. Den siste kampen spiller han søndag ettermiddag.

– Peter har levert spill over forventet her i helga. Jeg synes det viser at han er på gang foran VM i Brasil i november, sier Stein Jensen.

Samtidig med Peters kamp pågikk kampen mellom internasjonal stormester Axel Smith fra Sverige og Tromsø-spilleren Jon Kristian Røyset. En jevn og tett kamp mellom spillerne som fortsatt pågikk da vi forlot Heggen skole søndag ettermiddag.

Den siste omgangen for deltakerne i Harstad Open spilles søndag ettermiddag.