Vikings banka Aliens IGJEN

Harstad Vikings har rundbanka Asker Aliens i Harstadhallen med poengsifrene 95-77. Dermed er den endelige avgjørelsen om årets kongepokal i Basketligaen utsatt til onsdag.

  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

ht.no sitter som vanlig ringside og netter kampen direkte - akkurat her du nå befinner deg. Oppdater ofte.

Drepende spennende. Det er et eneste forhåndsvarsel du får før kampen begynner klokka 17. Tre av fem kamper totalt i sluttspillet er spilt, Aliens har to seirer, Vikings har én.

Dermed kan Aliens avgjøre ligamesterskapet i kveld. For vikingene er det vinn eller forsvinn - det vil si sølv i Norgesmesterskapet i basketball, for fjerde år på rad.

Vikings coach Lasar Vidacic deltar i oppvarminga, akkurat som under siste kamp. Det er usikkert om han kommer innpå. På Aliens stiller også assisterende trener Rolf Halvorsen med drakt, Aliensspillerne er bare åtte i tallet. Denis Omic, som under forrige kamp var forsvunnet, er kommet til rette igjen. Men han er ikke i Harstad.

Hallen er godt fylt. og nerven er påtakelig minuttene før droppen går. Mjødberget er på plass, med klare meldinger på plakater og verdens beste supportere går i trampeklappmodus lenge før spillet er i gang.Speaker Ola Steinvoll klarer å piske stemninga i hallen godt opp før hoppballen går.

1. periode

Vikings åpner med Jeff Rogers, Zivko Misiraca, Sanel Gabela, Fitim Troni og Mario Woodson. Asker vinner droppen, men Vikings brtyter, og Mario Woodson legger de to første poengene til Harsatd. LIke etter smeller Jeff Rogers inn en kurv til, uten at Aliens får til noe som helst. Nick Curtis gjør et forsøk, og får to straffekast i belønning. Han treffer på ett, men bommer på det andre under øredøvende pønking fra en svært engajert hall.

Dette skal ikke bli lett for Aliens. De spiller ikke bare mot gutta på golvet. På tribunene sitter sjette spiller i form av 903 betalende tilskuere. Før det er gått tre minutter spilletid, står det 9-5 på tavla.

Sanel Gabela viser stortakter med englearmen sin, og skårer en trepoenger fra Hammerfestkrysset. Nydelig!

Men Kelvin Parker er også i storsmell i dag, han leverer en dønk og en treer i løpet av få sekunder. Nå skjer ting veldig fort en stund, og begge lag fomler og bryter og skyter og baller og tuller. Det er raske returer i begge retninger, og Vikings treffer ikke. Det gjør derimot Aliens, og på halvspilt periode er stillingen likt 16-16.

Fitim Troni tar en albu fra lagkamerat Jeff Rogers i en tett situasjon under fiendekurven, og ligger strak ut. Vi har ikke råd til å knerte våre egne spillere, Jeff!

Zivko Misiraca har tatt fyr, og legger jevne, fine poneg. han kjemper som en løve i angrep, og leverer baller, skårer, og springer som en snurrebass rundt Aliensspillerne. To minutter igjen av kampen, og nå går det Vikings vei. På stillingen 22-16 tar Aliens taimout.Aliens fomler fryktelig. Vikings fomler også litt, men akkurat nå er det ingen tvil om at Vikings har har overtaket. Jeff Rogers legger en hånd på Gazmend Troni, som lett legger kurven, i en elegant dragning, Like etter bryter Vikings på nytt, og Jeff Rogers planter en ball i hånda på Mario Woodson. Oppskriftsmessig, kjapt, innøvd og utagbart. Aliens er kraftig på hæla. Kelvin Parker går bare og ryster på hodet, krangler med dommeren mens perioden går ut på stillinga 26-18.2. periodeZivko Misiraca legger på til ti poengs ledelse 28-18, men nå har Espen Stien justert siktet. Unggutten har klistra seg på Sanel Gabela og englearmen hans.

Jeff Rogers danser så det er en fryd. Aliens er fullstendig utspilt i åpningsminuttene av perioden. Sanel Gabela går i dørken. Spillet hardner til, og det er ærlig, utilslørt desperasjon i Aliens. De blir fullstendig valsa over. Tredje minuttet i kampen og det står 36-21.

Mario Woodson får sin tredje feil. Marcus Løfstedt misser på første, og treffer på andre straffe. I ddg treffer Aliens på lite annet enn straffer. Ja, og en og annen kurv fra tårnet Nick Curtis da...

Sanel Gabela blir skjøvet idet han skal ta en soleklar trepoenger, og får tre straffer i belønning. Han legger to av tre, og det er godkjent. 38-24.

Nick Curtis svarer. Men Jeff Rogers finner Marco Elsafadi i god høyde under Alienskurven, og planter lett to poeng, mens hele Alienslaget er på sopptur et annet sted på banen. Snakk om utspilling. Like etter snapper en opplagt Rogers ei sjuk pasning fra Aliens, og får løpe i ensom majestet fra til kurven. Han får jobbe så uforstyrra at han kunne stoppa på veien, rørt ut vannfarger og malt Aliens-gule påskekyllinger på ballen, skrevet autografen og et femlinjers hilsningsdikt som kunne begynt slik: "Breie glis på parketten rår, Asker slikke sine liggesår", før han lobba ballen inn. Så god tid får han.

Og like etter får han nøyaktig det samme alburommet fra fullstendig parkerte Aliens. Det lyner fra Jeff Rogers i kveld. Tre minutter gjenstår, og stillinga er 46-30.Jeff er tatt ut for å hvile. Men tror du Vikings gir seg for det? Ikke i det hele tatt. De bryter, og de gule Aliens-spillerne krafser desperate i forsvar. Vikings roter bort to angrep, og Aliens eter opp litt av den oppsiktsvekkende store ledelsen. Det skytes friskt fra Vikings rekker, men uttellingen er det så som så med.

Jeff Rogers er ute igjen, det er han som har vært limet og levenet i Vikingslaget de to første periodene. Mario Woodson plusser på til 48-36. Det deles ut en hel håndfull feil i sluttminuttene. Publiikum reiser seg de siste sekundene, og stillinga ved periodens slutt er 48-36.

--- langpause ------Mario Woodson, Jeff Rogers og Zivko Misiraca er kampens poengsankere på Vikings side. Kelvin Parker, som vanligvis sanker poeng med automatvåpen, skåra null poeng i 2. periode, og kommer til å ha revansje i blikket den kommende perioden.

--- Pause slutt -----

Vikings har snudd og spiller mot kirkesida av den ekstatiske Harstadhallen. Fitim Troni legger de første to poengene. Jeff Rogers de to neste. Hva har Aliens-coach Jeff Stoller gjort i pausen? Ikke noe som vises på banen ennå. Asker bommer noe aldeles fryktelig. Ennå er ingen av spillerne over tosifret antall poeng. Jeff Rogers planter en ny, deilig kurv, og det står fryktelige 57-43 på tavla. Snart legger Jeff nok et poeng, som sender han opp i toppskår på Vikings, med 17 poeng

Nei, har du sett. Asker Aliens skåra.

Ellers er Aliens opptatt med å bli avbrutt. Zivko Misiraca bryter, og Vikings lobber og lobber. halvspilt periode og 62-47. Asker Aliens tar seg ut som et middels underholdende bedriftslag. I beach-volleyball.

Harstad tar taimout på litt under fem minutters spilletid igjen, antakelig for å diskutere et nødhjelpsprogram eller noe for Asker.

Tør vi foreslå at de må ete meir fesk.Ikke engang Kelvin Parker treffer. Derimot løper Fitim Troni en trehundreog sekstigraders runde rundt hele Aliens-forsvaret, før han lett laster ballen ned i kurven. Den mannen!

Men nå skal ikke Vikings ta altfor lett på dette. Tre minutter igjen, og det står ikke mer enn ti poengs ledelse til Vikings. På den annen side har Aliens ikke vært i nærheten. Med ett bryter Nick Curtis, som om han har fått ny energi. Det er vel dette vi har venta på, når skulle egentlig Aliens begynne å bruke høyden sin?

Erik Holtnæs på Asker Aliens er kommet utpå, og han har bare lange på lager i dag. Det står med ett truende 64-59 på skåringstavla, og det er omtrent nå, idet to minutter gjenstår av tredje periode, at Vikings pleier å miste overtaket i kampen. Det har skjedd flere minneverdige ganger tidligere.

Forhåpentligvis var det det Mario Woodson kom på, fotr han skåra et solid poeng til Vikings.

MEN FÅ GJORT NOE MED ERIK HOLTNÆS, DA. Skal han få skyte trepoengere uforstyrra hale kvelden, eller? Ett minutt igjen av perioden, og 68-62. Det er for lite, Vikings, hører dere? Kelvin Parker har endog fått to straffer, men setter bare den ene.

Jeff Rogers rekker akkurat å plugge en kurv før perioden går ut på stillingen 70-63. Artig, men aldeles ikke betryggende. Ti minutter før av lidelsesfull spenning gjenstår!

4. periodeDe siste ti minuttene av basketballsesongen i år er i gang. Zivko Misiraca smeller inn periodens første kurv. 72-63, og høster en feil mot seg på returen. Hans andre.

Nick Curtis og Lars J. Torkilsen henger seg over armene til stakkars Marco Elsafadi som forsøker å gjøre jobben sin. Ufint. Feil på Torkilsen. Elsafadi legger en av dem. Og kjeømer seg gjennom hele Aliensmuren på egen hånd like etter og stempler to velfortjente poeng. Jess. 74-63, og trampeklapp i hallen.

Dette ruller rett vei. Aliens virker utpeist. Torkilsen får stå i fred med ballen ei uke før Vikings oppdager at han jo for svingende har gul trøye. Kan han muligens spille på Aliens? Det tamme forsvaret straffer seg. Aliens legger inn et ukjent gir, og med ett står det 76-68. Det går fort opp i basket, og enda fortere nedad.

Fem minutter gjenstår. Men nå fomler Aliens helt vederstyggelig i angrep, Nick Curtis står og virrer, rådløs som en fjert i en kurvstol oppunder kurven, kan han ikke bare skyte? Nei, mener Jeff Rogers, som snapper, og gir til Gabela, som blir halt ned av sterke Aliens-armer. Det liker dommern dårlig, og Gabela skårer på begge straffene.

Jeff Rogers plugger stillinga tilbake i tipoengs-grepet, 80-70 står på tavla. Zivko Misiraca legger Espen Stien i bakken og får feil mot seg - hans tredje. Ingen av Vikingsspillerne har mer enn tre feil, og dommerne har så langt i kampen ikke hatt mye styggedom å hanskes med.

Tre og et halvt minutt gjenstår. Zivko Misiraca skårer, og bryter Aliens' retur helt på egen hånd sekundet etter. Nic Curtis er forbannet. Han dønker Vikings dusin-grep tilbake til 83-74, og like etterpå flyr Kelvin Parker.

To minutter igjen, og Aliens angriper. At Nick Curtis får blåsing på et kraftuttak mot en vikingsspiller, viser vel at alt går i mot Askerlaget denne kvelden. Også dommerne. Vikings har vunnet kampen idet det gjenstår halvannet minutt, og stillinga heter 85-76.

Det som gjenstår nå er å telle hvort stor seieren til Vikings skal vli, og det er duket for siste definitive kamp mellom Vikings og Asker Aliens kommende onsdag. I Vollenhallen, dessverre.

Publikum er strålende, og pønker nervene ut av Kelvin Parker, som bommer på to straffer, i likhet med det meste han har forsøkt seg på gjennom kampen. Askers playmaker og skuddkjempe har bare sanket 15 poeng så langt i kampen.

Fitim Troni har initiativet, og lobber tinn to av tre poeng, og ett minutt gjenstår av kampen. På stillinga 87-77 tigger Aliens til seg en taimout, men hva skal Stoller si tel karan?

Skyt (og treff) mer, mur igjen forsvaret, og forsøk å nå å vise dere som noe annet enn en syklubb på soppsanking. For eksempel.

På 43 sekunder igjen og stillinga 87-77 ber Harstad om taimout. Sikre dette inn i mål nå. Spill tysk maskinfotball. Hold ballen i laget, bygg noe ordentlig, fortsett de lynsnare bevegelsesmønsteret og de lyriske skuddene,

Super Mario Woodson legger to straffer, og øker til 89-77. Like etter - to straffer til. Aliens misser, og mister ballen. Woodson blir feilet en tredje gang, og Baard Stoller står på sidelinja og koker stille. Woodson senker én - og misser den anddre. Helt greit,

Aliens tar ut alle sine feil. Denne gangen mot Jeff Rogers, og søtten sekunder pine gjenstår. Misser på første. Plukker nummer to, og går egenhendig opp i 24 poeng i kampen. Aliens bommer. Gazmend Troni setter kampens siste poeng, og VI HAR BANKA ALIENS 95-77.

Hvilket betyr en femte finalekamp kommende onsdag i Asker. Holder Vikings det suverene grepet fra dagens kamp, er Aliens fra Asker sjanseløse.

Og Marco Elsafadi tar turen bort til ht.nos benk og minner om avtalen han inngikk forrige søndag, om tre strake.

- Det var to, værsågod. Bare en dag igjen, som avtalt, ikke sant?

- Som avtalt.