Vikings kollapset i sluttminuttene

Siste: Vikings - Aliens 81-95 Harstad Vikings har en ure pitte liten jobb å gjøre de neste par ukene: Tre strake seirer mot Asker Aliens. Da vinner Vikings basketligaen.
sport

Første møte gikk i favør av Asker Aliens - med ett eneste, lite usselt poeng.

Vikings tar ingen fanger i ettermiddag.

Før kampen registrerer vi to vesentlige mangler ved dagens lag. Aliens-spiller Denis Omic har ikke gitt lyd fra seg siden første finalekamp onsdag. Han deltar ikke i dag, og coach Baard Stoller vil ikke kommentere nærmere hva som har skjedd.På Harstad Vikings mangler Marco Elsafadi. Til forskjell fra Omic vet vi hvor han er - nemlig på vei fra Evenes flyplass mot Harstad. Flyet hans var forsinket. Ventelig kommer han inn noe senere i kampen.

Før kampen deles det også ut priser, foran en nærmest fullsatt og entusiastisk Harstadhall.

Patrixk Sandstrøm på Asker Aliens får Shut up and play-prisen. Laglederprisen går til Lazar Vidacic, for stor respekt for spillets intensjon. Det er femte år på rad prisene utdeles.

Nasjonalsangen spilles med en stående hall. Glimrende deltagelse.

Et par minutter oppvarming gjenstår før Vikings går i gang med slaktearbeidet. Tre dommere skal holde styr på spillet, Jan Korshavn, Kjell Løvold og Geir Mathiassen.1. periode

Vi er i gang. Aliensspillerne spiller lommetennis i de lange shortsa sine og knyter opp stellet. Strekker et par stive hamstrings. Hopper og spretter litt. De tre dommerne tar posisjon, og spillerne tar en runde håndhils før avgang.

Vikings vinner droppen, og løper mot Måga. Jeff Rogers speller opp, men passer dårlig, og Aliens snapper. De folmer på sin side. og det gjør Harstad også, på sin, like etterpå. Aliens i oppløp. Bommer på kurven, og Thomas Vangen snapper. Han fomler. Zivko Misiraca stikker hull på byllen med en snapphanske, og legger en kurv like etter. Vikings første poeng.

Thomas Vangen trår over og halter ut av banen. To minutter er gått. Aliens' Nick Curtis bommer, og det gjør også Jeff Rogers. Mye fram og tilbake, uten uttelling.

Sanel Gabela leverer en lang kurv, men ikke lenger enn at det blir bare en topoenger. Marcus Løfstedt har fått feil, og misser på den ene straffa. 4-1 til Vikings vel tre minutter ute i perioden, Aliens fortsetter å bomme.

Nick Curtis bruker alle albuene han har under Vikingskurven, og det synes dommerne er lite greit.

Nå er det mye kliving, klamring, klotring, stotring og halvblind alarm under begge kurver. Mario Woodson og Marcus Løfstedt får hver sine poeng, Espen Stien på Aliens legger dagens første lange kurv, og like etterpå sørger han for utligning 6-6. Vikings kaver en hel del.

Jeff Rogers slår seg kraftig i beinet under et angrep, og leverer et "hott damm!" med kampens mest sammenbitte tenner foreløpig.

Aliens tar taimout på noe over tre minutter igjen av perioden, og det står magre 8-8 på skåringstavla. Kelvin parker er allerede oppe i tre feil, ettersom han brukte kjeft. Munnbruk er som kjent ikke akseptert spilletaktikk i basket.

Marco Elsafadi har landa. Han løper ut på parketten, han har varmet opp tre sekunder. Vkings - ved Mario Woodson - går opp i ledelsen 11-10 på to minutter igjen av perioden,

Misiraca lander tre nydelige poeng på en langkurv, men Aliens svarer med en toer. Etter et angrep ber Vikings om taimout. Stillinga er 14-12, det er ett minutt og tjue sekunder igjen. Nå sikrer vi grepet kara!Tårnet Zoran Majkic er kommet inn. To null seks pluss skosåle. Erik Holtnæss sender Aliens to foran. Vikings fomler med sekunder igjen. Og bommer med minste mulige margin på returen. Perioden går ut på 14-16 i gjestens favær.

-----------I pausen får vi vite at Thomas Vangen - som tråkket over foten - har fått spilleforbud fra legen. Han kommer ikke på banen mer.

2. periode

De neste minuttene bølger spillet fram og tilbake. Det er en stemning av sinte hugg i hallen. Begge lag er sterkt i sving med å bryte hverandres spill. Det er kraftige tak i forsvaret hos begge lag.

Super Mario Woodson går i aggressivt modus der under kkurvben, og sikrer inn to poeng etter en hundreogåttigraders snurr som ville framkalt misunnelse hos hvilken som helst snøbretthopper.

Vikings står stille i angrep. Det kunne gjort seg med mer bevegelse. Vikings møter Aliens høyt på banen, og har åpenbart satt inn en bølge med påvverplaay. Marco Elsafadi pådrar seg sin annen feil. Zoran Majkic setter en av to.

Det går kraftig i motbakke for Vikings, Aliens skårer ti poeng, mens Vikings ikke klarer å få ned en eneste.

Sanel har fått hull i hendene. Aliens drar kraftig i fra etter hvert som vi nærmer oss holvspilt periode. 16-29.

Så ser det ut som om Vikings tenner. Jeff Rogers klarer å sette sin første kurv i kampen. På halvspilt periode har Vikings lagt tre - 3 - poeng - det vil si fem. Men Aliens? Stillinga er 19-32, døm sjøl. Vikings er parkert, selv om Mariko Woodson setter begge straffene han får seg tildømt. Aliens leder med et dusin poeng, og legger lange, fine kurver.

Jeff Rogers må komme seg opp fra Dødesn dal. Woodson jobber godt. Men akkurat nå ter vikingene seg som usikre smågutter foran en mur av kjemper. Jeff Rogers er hardt ute, han får feil på feil mot seg. Men klarer bare å få uttelling på halvparten. Han har nydelige dragninger inn mot kurven, ingen klarer å stoppe raske Rogers.

Men Aliens får full uttelling på sine angrepsbølger - stort sett hver gang.

Vikings vinner ballen igjen, og Rogers har stilt inn skuddarmen. En trepoenger som får hallen til å juble. Men Aliens er en dødsmaksin under VIkingskurven. Jeff Rogers igjen, og får Fitim Troni får pådømt en feil for aggressiv holdning i forsvar, og krangler. Med rette, mener Mjødberget, som lar det hagle i generøse driver over Kjell Løvvold.

Fitim Troni tar igjen med en nydelig trepoenger litt seinere. og Aliens gjør en stygg affensiv feil like etter. Perioden går ut med mye armer og bein og kjeftbruk og skarp kanonade, på stillinga 31-40. Slaget er ikke ennå tapt, men noen må skjerpe seg kraftig.

---------langpause --------

Thomas Vangen kan ha fått et brudd i venstre ankel, får vi opplyst i pausen. På en litt lysteligere frekvens benytter vi anledningen til å hilse til tidligere Vikingsspiller Lars Øyan, som bruker spillefri i sin basketliga i Wisconsin til friidrett. Dæven, sekstimeteren på 7.88 lar seg høre, Lars. Whooosh! til deg fra Harstadhallen.

-------pause slutt-------<3. periode>

Mario Woodson punkterer Aliens håp om ei nedsabling, med en nydelig kurv etter fire sekunder omtrent. Og nå er Vikings begynt å stoppe Aliens i skuddøyeblikket også, med stor suksess. Zivko Misiraca løfter stillinga til 36-40, og Vikings har kontakt med kampen. Heilt nydelig, og stemninga i hallen stiger flere hakk. Men den derre Espen Stien er liffsfarlig. Sanel Gabela like så. De konkurrere om å legge trepoengere, den ene nydeligere enn den andre. 39-48 tre minutter ute i perioden.

Aliens har satt inn alle tårnene sine, og det betaler seg. Marcus Løftstedt forsøker å sette seg på Mario Woodson idet han skal skyte, og får feil. Mario setter en - og to - helt plettfritt. Det er så stille i hallen at man kan høre tarmromlinga fra en spermasetthval på Andenes-egga. Like etter går Mjødberget og et samla hjemmepublikum bananas over Woodson, når han smeller inn kampens første dønk. Misiraca legger på med en trepoenger, og Vikings bryter Aliens-oppløpet. Misiraca hanker inn en feil når han skal skyte, og Aliens tør ikke annet enn å be om taimout for å forsøke å snøre inn peset vikingene har gitt dem. Godt og vel halbspilt periode, og det står 48-54. Misiraca legger den første - og den andre. Det er igjen kontakt mellom partene i Basketligafinalen. I alle fall når Jeff Rogers sekunder senere reduserer til 52-54. Jess!

Aliens er helt på drøvtygga. Vikings bryter på nytt, og skårer på et kjehår nær. Men erik Holtnæs kan også legge lange baller. En herlig kombinasjon mellom Kelvin Parker og Nick Curtis må bedømmes til noe av det flotteste i kampen. Men GAZMEND TRONI tar ansvar. En lang ball - og stillinga heter 57-59 - femten sekunder omrtrent, før Aliens nok en gang legger inn sine tårn. Marco Elsafadi får tildømt seg en feil, og setter en. Vikings beholder ballen.

Kelvin Parker legger en lang kurv, og ettersom zivko Misiraca tar en spasertur på langs av den stakkaras mannen, får han et bonusskudd. Bang blink. 58-6, og ett minutt igjen av perioden.

Aliens drar igjen i fra mot slutten av perioden, etter mye artig dømming og spørring og ikke så lite kalling og skollering fra tribune, laglederbenker og parkett. På bøzzern står det 58-68.

4. periodeNick Curtis sørger for dusinledelse til Aliens, men Marco Elsafadi svarer like etter. Men Aliens er ikke ufeilbarlige. Hvis Vikings henter fram det største hjertet er det mulig å renne dem i senk. Jeff Rogers legger heile breisia til, og legger en kurv, men lander iforkjært borte i reklameplankene. Han har fått både en og to støyta i kveld, Han kommer seg på beina, men blir jaga av banen av Jan KOrshavn. Fitim Troni overtar, og Rogers tar telling hos doktorn på laglederbenken.

Rogers har fått pappir på alle fem, og stormer inn og fortsetter skåringsrekka. 70-77. Vikingene er i ferd med å ete hælene av et svett Aliens-lag. Skal det bli så herlig at vi tar dem på kondisen? Zivko Misiracva er exit med fem feil - og femten poeng fra sin sikre skuddarm. Takk for laget, han kan gå i dusjen med hevet hode.

Rogers raider, men får ikke telling. Gazmend Troni bryter Aliens-angrepet, og broder Fitim skårer. Rogers raider igjen, og dette ligner godt angrepsarbeid. 72-77 og halvpist pizza.

Vikings har langt ifra tapt, og Aliens er nødt til å kjenne det i beina nå.Taimout Vikings. Fitim Troni, Marco Elsafadi og Jeff Rogers legger en gylden kombi, og det står 74-79. Raske Rogers blir kontinuerlig hektet ned av feilingsvillige Aliens-spillere. Det blir poeng av sånt. 76-81. Fitim Troni senker en treer langveisfra, og Mario Woodson flyr og henter ned et skudd fra Aliens etter returen. 79-83, men det er omtrent ikke mulig for dommerne å la være å dømme bonusskudd til Aliens hver gang de klarer å dra seg over midtlinja. De tre dommerne jobber hardt for standens omdømme.

Aliens får tildømt seg fire straffeskudd, to for holding og to for kjeftbrukLars Torkildsen setter ett av sine to gratispoeng. Kelvin Parker setter begge sine til øredøvende akkompagnement fra hallen. 79-86 - og ballen i gave etterpå.

Aliens' Zoran Majkic henter inn sin femte feil og får reisepass. Fire andre Aliensspillere har tre feil hver, mens tre vikinger har fire feil hver. 79-88 og ett minutt igjen.

Rogers forsøker med skuddarmen, men misser stort. Vikings ber om taimout på stilinga 79-91. Slaget er tapt, spørsmålet er med hvor mye. Vikings mistet et godt grep fra begynnelsen av fjerde periode. Å ta igjen ti poeng på ett minutt - vel, det har vel hendt før, men...

Marco Elsafadi legger to. Aliens tar seg god tid. Men så får Elsafadi sin fjerde feil - av en eller annen grunn. Dommerne ser steikanes godt. Kelvin Parker setter penget, sikkert og greit.

Vikingene har gitt opp. Idet kampen er slutt, står det 81-95 på skåringstavla.

Ny kamp neste søndag i Harstadhallen? Muligens. Fem finalekamper er satt opp, tre seire skaper vinneren. Foreløpig ser det ut til at Aliens er hakket for hvass for vikingene.

Smaken av seier i dag hadde vært søte saker, men uansett hvordan det går kan vi se bort fra avgjørende finale her i hallen. Men det ville være galt å miste troa nå.

- Jeg vil nødig tvile på dere, men kan vi klare dette, Marco Elsafadi? Kan vi?

- Det fikser vi - én for én, lover Elsafadi til ht.no.

Stemmen er stø.Okei. Har Marco har sagt det, så blir det sånn.Pinøts. Følg med!