VIkings tapte knappest mulig mot Aliens

SISTE: Aliens - Vikings 78-77. Første finalekamp mot Asker Aliens er i gang Vollenhallen.
sport

1. periode

Nasjonalsangen går, og det hele er i gang. En hel delegasjon harstadværinger sørger for stort liv i hallen, og det samme er tilfelle på Metzo, hvor kampen går på et halvt dusin skjermer, mens ihuga Mjødbergister og andre interesserte er vitne til heftige dragninger fra Jeff Rogers og co.

Idet halvspilt omgang nærmer seg, drar Aliens fra, VIkings klarer bare å mønstre noen få poeng.

Coach Lasar Vidacic kaller ut til taimout på stillingen 10-5, og vil ha noen nye kombinasjoner i gang.På knappe tre minutter igjen er stillingen nedslående 17-9 til hjemmelaget, og VIkings har åpenbart trøbbel med å demme opp for kjappe brudd, gode kombinsajoner og høyt tempo.

Etter kort tid er stillingen 22-14, men Aliens er uhyre skuddsterke i dag, og legger lekre, lange fine kurver.Mario Woodson går på krigsstien, og reduserer etter et fint soloframstøt. Øvrige vikinger har mer problemer, på 26-14 er det klart for to Vikings-straffer, og begge går inn. Første periode er over på stillingen 26-19.

Stemningen på Metzo er en miks av neglebiting, øldrikking og en anelse mistro. Klarer vikingene disse brasene? Da må kvalitet i både offence og defence et par hakk opp.

2. periode

Aliens føyser kurv etter kurv inn, mens VIkings stadig har problemer med å få maskinen opp på full snurr.

Jess! Thomas Vangen legger en treer, sånne vil Metzo-gjengen ha ei heil skorv av. Nydelig og trekvart. Nå tyr Vikings til noen småhysteriske grep i forsvar, og sånt blir det feil av - og straffer til Aliens. Men VIkingene klarer å bryte, men fomler vekk ballen like fort, og det står kållåpent landskap under egen kurv. Bare å putte for Aliens' tårnhøye spillere.

Men Vikingene biter fra seg, og nær halvspilt periode står det ni poengs forskjell. 35-26. Like derpå legger Jeff Rogers en nydelig langkurv, og får applaus fra Harstad Sentrum til de dype skoger utenfor allfarvei et sted i Asker, hvor kampen spilles.

Nå er det Mario Woodsons tur, og han smeller inn et ppar aggressive poeng. I opfølginga feiler Aliens, og det er klart for en enkeltstraffe - som ikke går inn. Aliens overtar, og legger to poeng. Ni poengs forskjell holder seg. 39-30 til hjemmelaget.

Så snapper Aliens ballen, og får et enslig oppkjør mot vikingskurven. Idet det ligger an til en dønk, lander Marco Elsafadi på ryggen til den stakkars Aliens-spilleren, så elegant at dommerne ikke engang blåser feil. Aliensspilleren lander som et luftskip uten gass, og gentleman Elsafadi hjelper stakkaren på beina etterpå.

Kanskje det går en stund før han prøver å brife med ukontrollert dønking igjen. Taimout Aliens.

OK, vi har stemplpla inn forsvarret Nå handler det om skuddarm. Jeff Rogers tar den beskjeden. To ganger. 43-35. Vikings eter opp Aliens nedenfra. Sånn skal det være. Aliens bestiller taimout igjen.

Det er et kiart ønske her på Metzo om at Vikingsspillerne justerer skuddarmen et par grader for å kompensere for det harde presset fra et litt for våkent og kjappføtt Aliens.lag. På tide de slutter og løpe og begynner å skyte, er det en mjødbergist som mener.

Zivko Misiraca har finjustert siktet, og legger to straffere pent og elegant. Men Vikings fomler ballen like etter, men snaper den tilbake. Full offensiv rulle under Aliens-kurven et par minutter, drabelig kamp, store enkeltprestasjoner, blant annet fra Elsafadi og Rogers. Men det svinger ikke peng av det, og fremdelees står det 44-36. Bli vitne til et sakte drapsforsøk, når Vikingene eter levra ut av Aliens, munnfull for munnfull, kurvfull for kurvfull.

Perioden går ut på 44-37.

-----Langpause-----

På Metzo drister de seg til å tvile et åjngrann på vikingene, Det har vært for mye bomming, sjøl om de biter fra seg dugelig i støytan. Vikings-formann Erling Johansen ser fram mot kommende hjemmekamp mot Aliens i Harstadhallen på søndag.

- Vinner vi, sliter de. Vinner de, sliter vi, sier han kort.

------Pause slutt---

3. periode

Jeff Rogers misser, men oppnår feil. Misser på første, og øugger andre. Har vi råd til sånt? Ikke når Aliens har så god kjenning på Vikings-kurven. NOk et angrep uten frukter. Men vi snapper - og mister igjen - og Aliens får tobbel skår etter snappen. Ikke engang etter at Mario Woodson får overlevert en gavepakke av en feilpasning fra Aliens klarer vi å få utbytte. Etter at Woodson langer en ball som danser på hup-kanten flere sekunder før den til vill jubel under skjermene på Metzo danser nedi, står det 51-42. Aliens er på hugget igjen.

Noen sekunder etter viser vikingene hva som bor i dem, med et par snapper og to nydelige kurver. 53-47. Opphenting på gang? En til! 53-50, og stor jubel - også over at Aliens bommer like etter.Fram og tilvake. LIte skåring. Aliens plugger én. På 57-50 tar Vikings taimout - Lazra Vidacic vil ha en rakett bak på hver viking. To og et havlt minutt gjenstår når lagene rusler ut på banen igjen.

Aliens leverer kampens første dønk, etter fritt leide fram mot viking-kurven, Fitim Troni er forbannet, han blir stoppet av dommerne på et framløp. 59-50, det ser ut til at Vikings ikke klarer å ete seg lenger opp mot Aliens ledelse. Ett minutt gjenstår, og Vikings har ballen, Gazmend Troni innkassserer feil fra hardtspillende Alienser, og leverer begge straffene.

Ingen av lagene leverer stort i sluttfasen av perioden, som eender 62-54.4. periodeKrise. Metzo mister bildet. Kampen fryser i Harstads 10 kuldegrader, og det brer seg en urolig stemning. Bildet er fra periodens første Vikings-angrep, og like etter går verden i svart, Så herfra må du lese med innlagt "teknisk feil" en stund.

Mjødberget-entusiast Thomas Strandskog rapporterer fra periodens første minutter at Vikings eter seg innpå. Seks poeng, fire poeng, og så to poeng som skiller. Vikingene eter dem opp. Knappe tre minutter igjen står det 71-68. Perioden har dratt seg kraftig til etter ei slapp åpning.Vikings er i ferd med å ete dem levende, Mario blokker som en bunkers fra krigens dager, og vi eier ballen. Treer av Jeff Rogers, og LIKT i kampen. 71-71.

Asker tar taimout i ren og skjær skrekk på to minutter gjenstående av kampen. Dette kan gå veien. Jeff ROgers har sanket 29 poeng i kampen.Vi er i gang igjen, og Vikings misser litt i forsvar, Vi har bilde igjen på Metzo. Det står frydefulle 73-71 - og vi har MISTA BILDET IGJEN.

Det gjenstår sekunder. 76-74. Bildet tilbake. Jeff dropper ballen og fordeler mannskapene. Misiraca skårer en nydelig.

Vikings har tatt igjen Aliens! Åtte sekunder gjenstår, og det er taimout. VI LEDER med to poeng. Lasar krangler med sekretariatet!. Misiraca la kurven som åt opp ledelsen. 76-77. HOLD PÅ DENNE, VIKINGS!

Så er det slutt. Aliens går i attakk, og jobber ballen ned i kurven, og dreper Vikings med ett - 1- ett eneste jævlig, ødeleggende poeng.

Kampen ender 78-77.

Det blir en tøff søndag.

En beintøff Vikings-søndag.