Vikings ribba Eagles og er i finalen

Vikings-Eagles 84-74 Harstad Vikings har slått Ulriken Eagles i første semifinale i basketligaen i Harstadhallen, og er i finalen. Her er kampen periode for periode. Hålogalandsbloggen: Vinner Vikings basketligaen i år?
sport

ht.no legger kampen direkte på nett. Oppdater ofte, og følg med utviklingen i kampen.

En ganske fullsatt Harstadhall følger kampen mellom bergenserne og harstadværingene, og det står om videre spill i sluttspillet av årets liga. Hvis Vikings vinner er de automatisk i finalen. Hvis det går som et tent Mjødberget helt klart nekter å gå med på, nemlig at Vikings taper kampen, blir det omkamp i Bergen, og ny sjanse.

Ulriken har i utgangspunktet en psykologisk underdog-posisjon, ettersom lagets appell fra forrige kamp mot vikingene ble underkjent i domsutvalget. Laget stiller ikke med playmakeren Brett Gravitt. Han er med i hallen i dag, men spiller en motivator-rolle på sidelinja for Eagles.

Ulriken stiller ellers med fullsatt stall, både Audun Eskeland, Calix N'Daye, gammelvikingen Kristian Storm Hansen og tårnet Ivan Jerinic.

Kampen dømmes av tre dommere, en forsøksordning Basketligaen har i gang.1. periode

Ulriken vinner droppen, men får ikke poeng. Ikke Jeff Rogers heller, på et skudd som mer lignet en lang pasning. Ulriken klarer heller ikke å gjøre noe av returen, og Harstad fomler fryktelig under ørnenes kurv. Men beholder ballen, og til slutt, etter ett minutt og femten sekunder legger Mario Woodson første kurv.

Thomas Vangen, Sanel Gabela, Zivko Misiraca, og Jeff Rogers er i tillegg førstefemmeren til Vikings. Gammelviking Kristian Storm Hansen gir Vikings første straffer. Mario Woodson skårer på en av to straffer, og det står 5-3 etter to og et halvt minutt.

Audun Eskeland går i aksjon, som en rakett på en retur. Men ingen uttelling. Ulriken gjør en hel del gode trekk, både i angrep og forsvar, men får ikke uttelling. eskeland setter en treer, og med ett leder Eagles 5-6.

Mario Woodson får to straffer under returen, og skuffer - bare på en av dem. Eagles Ivn Jerinic dømmes for skritt, og når halvspilt periode er et faktum, har Jeff Rogers lagt ned en kurv og det står 8-6 til Vikings. Like etter legger han nok en kurv, og etter at Thomas Vangen har plussa på til 12-6, er Eagles såpass skakis at de vil ha taimout.Like etter har Eagles' Jan Martin Berge og Audun Eskeland redusert til 12-11. Feilfordelinga mellom lagene er to til Vikings og fem til Eagles. Lagene står likt etter kort tid, og Gazmend Troni er kommet inn for Harstad. NOe av det første han gjør er å legge en trepoenger fra nedre høyre, og høster enorm gåvv fra hallen. Sånn skal det gjøres. Knappe to minutter igjen, og 16-13. Harstad får feil i sin favør. og Zivko Misiraca klarer ikke å få inn mer enn en av dem. En feil skaffer Jeff Rogers to kurvskudd, men han legger bare en. Det ser ut som om melodien en av to straffer har festet seg hos Vikingene. Råsterke Peter Bullock legger en fin kurv fra et særdeles lavt utgangspunkt, og Marco Elsafadi åpner sin kamp med en trepoenger som høster ham kjempekredd. På bøzzern legger Elsafadi en tredvemeter som er millimeter fra å gå inn. Perioden går ut på stillingen 21-17.

2. periodeEagles' Audun Eskeland får sin tredje feil fær han får gjort noe særlig annet i annen periode. Calix Black N'Daye er farlig under kurven, og Vikings kaver en hel del i sine offensive spill. Det går ikke så maskinmessig som vi gjerne vil, og Eagles eter seg oppover ryggen på vikingene.

Zivco Miziraca stikker hull på byllen med en nyedlig langkurv, og etter at Elsafadi blir litt for nonsjalant og blir frasnappa ballen, smeller N'Daye en dønk som høres helt til Horsevika.

Thomas Vangen møter Eagles høyt på banen. kanskje noe tidlig for kraftkrevende powerforsvar. Men ledelsen til Vikings er i ferd med å etes opp. Etter to vellykkede straffer til Woodson, står det langt fra betryggende 30-26 på skåringstavla.

Galin Mihaylov forsøker å løpe gjennom Jeff Rogers, uten at det resulterer i straff. Vikings tar taimout etter en periode hvor Marco Elsafadi stoppet en Eagles-spiller på en noe ugunstig måte, og får to straffer mot seg. På 30-28 får Ulriken fortsette med ballen, og er fremdeles i angrep. Frank Nyborg avslutter med et langskudd han må få skryt for, og stillinga er lik. Det fikser Jeff Rogers sekunder etter. Zivko Misiarca blir nektet å løpe på langs over en Ulriken like etter, og blir idømt feil fordi motstanderen er e pingle. Jaja.

Like etter legger Calix N'Ddaye seg ned, med ondt i fotn, og dommerne blåser naturligvis høflig av spillet, såpass han får reist seg opp på to igjen. Med ett leder Ulriken 34-39, en innsats de ikke kan sies ha klart å gjøre på egen hånd.

Ulriken er litt all over Vikings nå, og snapper ball etter ball, mens Vikings mangler mannen som tar ansvar og ikke finner seg i tullet. Men nå er Woodson kommet i kontakt med Sanel Gabela, som leverer en nydelig kombinasjon. 36-39.

Men akk, Ulriken får spasere fram til kurven, og i ro og mak, de blå er på landtur og sitter og lukter på smørblomster på enga. Klart det blir poeng av sånt. 38-42.

Zivko Misiraca forsøker å vekke de andre til dåd. Stillinga er nesten på det jamne igjen, nå gjelder det bare å klippe vingene av ørnene. Hvilket Jeff Rogers gjør på en forbilledlig måte. 43-45. Men det er sting i ørnenes nebb også. Fire sekunder gjenstår, og begge lag tar en taim-in midt ute på banen. De stikker hodene sammen for å vinne de tre siste sekundene. Men nei. Perioden går ut uten påøkning i poengsummen.

---------Langpause-------

Tidligere viking Lars Øyan i Wisconsin skal ha sin hilsen, særlig ettersom han er ferdig med sesongen. Han og laget ble slått ut av serien, og nå bedriver Øyan friidrett for å polere spenst og styrke. Friidrett! Mangt skal vederfares en viking i eksil. Hold ut, Lars!3. periode

Ulriken legger periodens første kurv, og klipper brutalt over Vikings retur. Men VIkings overtar uten særlig skade, og Jeff Rogers kjører opp i ensom majestet. Sanel Gabela klarer ikke å sette sine første to poeng i løpet av periodens føste minutt, men Thomas Vangen smugler inn en ball til Misiraca derunder ørnekurven, og endelig er den første kørja satt. Peter Bullock bruker tre straffere på å sette ett poeng.

Men det vil seg ikke for Vikings - i alle fall ikke sånn med en gang. Jeff Rogers bringer stillinga opp i 47-47. Men det klønes en hel del på begge lag, og spillerne står på tærne. Nå kan nok være nok, synes Jeff Rogers. Han kjører opp ent angrep helt på egen hånd, og høster jublende gaul og glitter. Sanel Gabela setter en treer like etter. 52-48. Mer gaul og glitter.

Men de nebbete bergenserne slipper ikke taket. Vikings hever huggertene, og skyter og skyter på kurven. Snapper oppspill. Men får forholdsvis lite uttelling.

Zivko, Zivko, Zivko, dundrer Mjødberget etter at Misiraca legger en vakker trepoenger. Like etter bryter Vikings returen fra Eagles, og Woodson legger kjapt inn en toer. Har VIkings bestemt seg? Kan Ulriken sykle seg en tur? Det kan de, sier Misiraca like etter med ettertrykk. IVAN JERENIC DA! Det kan ikke være sunt å legge en kveleralbu på Jeff Rogers, som ligger nede. Ufine Jerenic får merke at tre dommere så ham, og han får sin andre feil. Utvisning, spør du meg, og disiplinærstraff. Men hvem spør meg?

Ulriken har sju poeng så langt i perioden, det står 61-52 på tavla, og det er IKKE i nebbisan sin favør. Marco Elsafadi smekker inn en helt godkjent trepoenger fra de nedre venstreregioner et sted, det er så midt i panna at man kan fryse.

Elsafadi forsøker seg på en i siste sekund også, og det er ikke mer enn et lenviksk åjngrann som mangler. Perioden går ut på 64-52. Noen fjær ligger igien på parketten...4. periode

Begge lag kommer utpå med mord i blikket og blankt stål i baklomma. Lite skjer i de to første minuttene, det er hjørnetann mot hjørnetann. Mario Woodson får smake et ekstra hardt sammenstøt, og får feil. Eagles er pepret av feil. To spillere er i faresonen. Litt bedre i Vikings, bare Misiraca har fire feil. Feilfordelinga er 11-18.

Vikings får en tvilsom tresekunders-dom mot seg. La oss håpe at tre dommere ikke er tre ganger så dårlig dømming mot VIkings. Men det ser foreløpig ut til at den partiske lokalpresses konspirasjonsteorier ikke holder i Harstadhallen i dag. I alle fall skjuler dommerne det godt...

Kurven er etter fire minutter merkelig tom. Inntil Sanel Gabela får stå så åpent, fredelig og alene på rundt 12 meters hold, at det er umulig for ham å sette en trepoenger. Hvor Ulriken er? Nei det springer noen rødkledte rundt her, men hva de holder på med er sannelig ikke godt å si. Stillinga er på oppsiktsvekkende 70-58, det er halvspilt periode, og akkurat nå er Vikings alene på banen.

Zivko Misiraca må forlate etter fem feil.

La oss nå for himmelens skylt ikke ta seieren på forskudd, det er ennå en hel del minutter igjen. Nesten fire. Mye kan skje. Men Eagles kaver og butter og bøfler og banner og bommer. Det er synd å si at Vikings treffer på alt, men i denne fasen, når Vikings tar sin annen taimout i kampen, er det vikingene som ruler.

Ulrikens Frank Nyborg har en hel del skytetrening å gi seg i kast med etter denne kampen. Han får lett Mister Bombom-prisen. Mario Woodson treffer derimot på alt, og hadde det ikke vært for Jeff Rogers - som har vært en gigant i dag - hadde han ledet skåringsstatistikken. Rogers er akkurat i ferd med å sette to straffere, og begge går inn. 74-61. Woodson leder også returstatistikken.

Vikingene strutter av innsatsvilje og koordinert kampvilje. Elsafadi, Woodson, Vangen, Gabela og Rogers er på banen. Woodson legger på til 77-63, og da tør ikke Ulriken annet enn å ta taimout. De har et presserende behov for å diskutere situasjonen, samle nye runder ammunisjon, og gå de to siste minutter. Det eneste som kunne hjulpet nå, er å sette ti mann på banen, eller noe lignende.

Mario Woodson blir kåret til dagens viking. Frank Nyborg legger to poeng for Ulriken. Galin Mihaylov er ute etter Jeff Rogers igjen. Hva har han mot raske Rogers? Mihaylov huker og holder Rogers i trøya. En tøvbajll. Nå har han tre par dommerøyne på seg, så da kan han jo bare like godt slutte å være ufin, og konse på spillet vel?

Minuttet igjen. Audun Eskeland ryker ut på fem feil. Jeff Rogers kapitaliserer den ene. 78-68, og Ulriken går i press, men blir brutt på fem tidels sekunder. Ulriken møter Vikings svært høyt.

Ulriken får feil på 36 sekunder igjen, og setter inn et stormpress. Men da blir det åpent i forsvaret, noe Thomas Vangen utnytter frekt. 81-71 og tolv fattige sekunder igjen. Når Mario Woodson stiller opp for å ta to straffer, gjør han det i forvissning om at VIKINGS ER I FINALEN i Basketligaen, og Arne Risø Nilsen får komme inn de siste 12,8 sekundene av kampen.

Eagles tar taimout før spillet kommer i gang. Ulriken får ett skudd på mål. Coach Vidacic og resten av benken og hallen står på sine tær. Thomas Vangen legger to straffer for Vikings, og det står 84-71.

Ulriken rekker akkurat å legge en kurv, og Vikings har vunnet kampen 84-74.

Gratulerer!