Vikings slo ørnene - såvidt

Harstad Vikings og Ulriken Eagles barker sammen i Harstadhallen fra klokka 1830 i dag - og vi sitter som vanlig ringside når vikingene går på fjørfefangst. Sist skilte ett enslig poeng, denne gangen regner vi med de nebbete bergenserne får stekket vingene ettertrykkelig. Vikings 80 - Eagles 78

Woodson dønker. Foto: Jonny Karlsen 

Woodson dønker. Foto: Jonny Karlsen 

vikings

Det koker i salen minuttene før kampstart, fra det som går for å være landets beste basketpublikum. Mjødberget er naturligvis på plass, klar til å levere støt som tolvte viking på banen.

Ulriken stiller med kort spillerbenk, bare ni mot vikingenes 12. Vi får se. Klokka nærmer seg 1830, og hvis du ikke er i hallen, vet du hvor nest beste alternativ befinner seg. Vi oppdaterer minst hver periode. Don't go away!Før kampstart lager Ulriken sildekule rundt arbeidskraumen Audun Eskeland før presentasjon, forresten i splitter ny, blondert hårsveis i dag. Kristian Storm Hansen, vikingen som har begynt å flyge, får litt kule fra Mjødberget, og laget går igjen i sildekule med sitt merkelige "uh-uh-uh-uh-uh!" Skal det være kamprop? Jaja.

Så: Vikings inn, gaumen eksploderer i salen, det ligger ruglefangst og ribbing i lufta, tjukk av kruttrøyk fra raketter, applaus og generelt godt humør.

LIItt forventning stiller seg til Ulrikens spiller Calix Black-Ndiaye, geniforklart måljeger med gullarm.

Vi får se. Droppen går. Vi er i gang. En viss forventning stiller vi også til dommer Jan Korshavn, som tidligere har rota til parketten i Harstadhallen noe så helt innforjæklig. Må han få en god kveld!1. periode

Spillerne hilser på dommerne, droppen er gått, og VIkings vinner første ball, og spiller nordover. Ulriken bryter, men det gjør jaggu Marco Elsafadi på Vikings også, og Jeff Rogers legger dagens første korg.Audun Eskeland forsøker å løpe gjennom Gazmend Troni, men det klarer han ikke. To minutter av kampen er gått, og vi får kamens første skrammer, dette ligner litt på angrepet på Pearl Harbor, og det rykkes fram og tilbake uten særliig uttelling i form av poeng. Kjefting og skolering. 6-5 står det på tavla, og Marco Elsafadi leverer en nydelig treer fra 30. breddegraden eller rundt der. 9-5, med hjørnetennene i høyeste hugg.

Ørnene har ikke vist klør ennå. De flakser omkring og får ikke noe til. Black-Ndiaye får spasere enslig fram til under kurven, men bommer på omtrent en og en halv centimeters hold. Audun Eskeland bommer på de lange. Er klørne glemt i Bergen? Kan se sånn ut. 13-7 ved halvspilt periode.

Mario Woodson har en kjempekamp så langt. Black-Ndiaye må henge fast de største fingrene for å holde nede en aldeles svevende Woodson, som programmessig sikkert leverer begge straffene.

Vikingene har det artig på banen. Tempoet er upåklagelig, snapphanskene lange, returene giftige. Jeff Rogers beveger seg som en spidball omkring, og er ustoppelig. Ulriken tar taimout på to og et halvt igjen, det står 17-11.Mario Woodson er utsatt i dag, men det er like greit, kanskje. Han er Dovre sjøl på straffeskuddene. Kristian Storm Hansen legger en kurv, og får vbære i fred. En trøstekurv. Like etter følger Fredrik Gnatt opp. 19-16. Storm Hansen igjen, og stillinga er nesten likt og 20 sek igjen av perioden. Jeff Rogers har tenkt å punktere Ulrikens innhenting, men overlater med et lysende triks ballen til Gazmend Troni, som legger ende på perioden med 22-18.

2. periodeGazmend Troni får en støyt på vei fram mot kurven, og dommern blåser i stedet for skritt. Så mye kjeft får han at han må be publikum om å holde kjeft, og da har han vel tapt? Dommern altså?

Taper gjør i alle fall Audun Eskeland, som bommer på to straffer. Fitim Troni er i godt humør, han driver bukshumor med Kristian Storm Hansen i straffeoppstilling, hva vil han nå nedi der?

På stillinga 23-21 er det tydelig at begge lag knytter nevene det lille de har, dette kan blir et basketak. Svake dommere kommer til å miste kontrollen, det hele beveger seg kontinuerlig på kanten. Endelig blir Julian Simon blåst når han kjører skuldra i en Vikingsspiller. Audun Eskeland bommer fremdeles på absolutt alle forsøk. Det ene etter det andre skuddet. Han skulle aldri farga håret..

Nå begynner eskeland å bomme på pasninger også, mens Mario Woodson (nesten) dønker inn en toer. 28-21.

Blå prikker regner over spillerne. Ivan Jerinic legger det som kan bli et viktig poeng for Ulriken, bataljen er de siste minuttene gått mer over i et reinere spill. Men Eagles lykkes ikke å holde den kortvarige godfølelsen, Jeff Rogers setter 30-24. LIke etter får Toni Tomic sin fjerde feil i en av flere tvilaktige avgjørelser.

Men Jeff Rogers fortsetter å skyte hull i nota. Han treffer på alt. 32-26. Nå har dommerne (som forresten sjøl springer omkring med tre blåprikker på ryggen - har de tenkt på det?) begynt å prikke Marco Elsafadi - verdens snilleste basketspiller!

Eagles har ikke tenkt å gi seg. Ikke på vilkår. Ikke så lenge det står 32-31 og det ennå er to minutter igjen. Eagles går etter nok en topoenger opp i ledelsen, og dommern blir tilbudt alle brillene Mjødberget rår over når han dømmer feil vei på en ball ut.

Men vi kan ikke gi dommerne all skylda. Ca tre prosent er vikginenes egen feil, ettersom de har sluppet taket, presset, makta og viljen litt. Og Audun Eskeland skårer sin første topoengs kurv på en mannsalder. Mario Woodson bommer på en straffe. Ting står på hodet, i en heksedans av armer og bein, Marco Elsafadi lagger en flying toer og det står 35-38. Fordel Eagles. Rogers snapper, Elsafadi skårer. Troni snapper IGJEN, og det står 37-38 når bøzzern breker.

LANGPAUSE Vi blir bedt om å formidle en pausehilsen til Lars Øyan, tidligere - og vel ennå Vikingsspiller i sitt hjerte - som denne helga leverer sin første seriekamp for Blue Dukes i Whitefish Bay i Wisconsin. Han gjør sikkert som de fleste andre fornuftige - følger direktedekninga her på ht.no. Hei Lars! Go sink'em!3. periode.

Lagene går rett i klinsj - Ulriken skårer. Elsafadi forsøker et vel optimistisk langskudd, men Woodson får snappet returen. Gazmend Troni har spretten i ballen mot seg, og får den ikke ned. Ei heller Marco Elsafadi. Som får to sjanser. Woodson får heller ikke ned den fordømte ballen. Calix Ndiaye løper en vikingsspiller på langs og - dommermiraklet skjer - vikingene får faktisk en avgjørelse til sin fordel. Vikings presser. Og presser - og misser. Taimout til tross, på 37-41.

FITIM TRONI senker en kjempelang treer - et psykologisk svært viktig poeng for Vikings. 40-41.Dommeren setter en KLAR feilbedømmelse på Fitim Troni, etter at en bergenser feiket et baklengs fall som om han gikk ned Korketrekkeren i blinde på hålka.

Men skit i dum dom. Noe skjer i hallen. MARIO WOODSON DØNKER kampens første. på 42-46. HerLIG! Og Troni blir tatt, og legger begge.

Jeff Rogers GIR fra seg ballen, kan man holde på sånn, nei guta, spøtt i nevan nu, og JAAAAA!!! Gazmend Troni og Thomas Vangen gjenoppretter likevekta på 49-49.

Toni Tomic legger en treer og sender vikingene tilbake der de skal være, det står to minutter igjen i en heller rotete kamp. Gazmend Troni setter ytterligere en toer. Og vikingene bryter, men det gjør sammelig Eagles også, og forsøker å løpe over en av dommerne også. Veldig synd i han ja.

Woodson treffer på en kurv, og Ivan Jerenic setter beundringsverdig kveldens lengste treer, men gjør seg skyldig i usportslig feil like etter. Mario Woodson setter én - og to! Sikkert og lekende lett, til salens elleville jubel. 61-54 og rock on!Woodson dønker IGJEN, det må ei bombe til for å stoppe mannen nå, banens desidert mestskårende. Men nå har Ulrikens Calix Black-Ndaiye også begynt å skåre. Perioden ender 65-56.

4. periodeEagles setter inn det lille de har igjen. Det lyser av kamplyst, og spillerne går inn med hele bredden på brøstkassa. Det er nå de skal skremme en tipoengsledelse ut av vikingene, og hvis de ikke klarer det, er det bare å reise hjem og legge seg.

Det blir intense åpningsminutter. Klart spillerne tar sjanser, men de må passe seg for prikkene. Dommerne skal også klare presset. Det blir et voldsomt tempo, og lite uttelling på begge lag. Jeff Rogers blir taklet under finendens kurv, og treffer på halvparten av straffene. Woodson blir tatt når han snapper, og får ytterligere to. Publikum reiser seg i spontan jubel. Begge lag pusjer og pusjer, og fetler det til for hverandre. Fire minutter, og 69-58 sier sitt. Det har vært mye hull i lufta i dag. Især i siste periode. Ikke engang tre vikinger på samme ballen får den i kurven, men rauser derimot i dunge under korga. Likevel: 69-58.

Audun Eskeland leverer tross vrælet fra Mjødberget to klokkerene straffer. Lagene viser stort hjerte i noen minutter, ned mot halvspilt periode. Toni Tomic legger på til 71-62, det går utrolig lenge mellom hvert poeng som settes.

Gazmend Troni går ut for fem feil på stillingen 71-62, og Black-Nndaiye setter begge straffene. Men Eagles har flere feil samlet enn vikingene, men bare en spiller med fire.

Jeff Rogers GIR bort en ball, og dermed to poeng - nok en gang. Er det et virus, mon tro? 72-68, registrerer de 648 tilskuerne tilstede i Harstadhallen i kveld. Det står ei oppløpsside på to og et halvt minutt igjen, og Vikings tar taimout.Woodson dønker IGJEN på 74-68 idet to minutter gjenstår av denne målfattige kampen, etter en 17 kilometer lang pasning norana' fra Jeff Rogers. Dæsken der plokka han nån fjær av de derre nebbete bergenserne. 74-70 og FJELLSTØ TRAMPEKLAPP!!!

Ledelsen er alt annet enn betryggende. Med avblåsninger kan et minutt vare i evigheter, og det er nesten ikke ende på hva oppfinnsomme spillere kan finne på for å stykke opp spilletida i mikrosekunder. Toni Tomic senker en toer, 76-70, men det gjør sannelig Audun Eskeland også, på begge sine straffer. Eagles klorer til seg ballen like etterpå, og sånt gjør man ikke ustraffet. Like etter står det 76-75!

Jeff ROGERS senker en 3-poenger fra øst for månen et sted, og ørnene setter ut absolutt alle klør.

TYPISK Vikings. Kampen skal vinnes på målstreken - og det er like tullete hver eneste gang. Etter to straffer fra Black-Ndiaye står det LIKT 78-78. Og 33 lusne sekunder igjen av kampen! Taimout Vikikngs, og coach Lazar Vidacic planlegger et bombenedslag over fjørfeet. Det må han. Fordel Vikings.

Tyve sek igjen. Det er MARCO ELSAFADI som skal gjøre det! FEM sekunder igjen - fire - tre - og der blåser dommeren for ballut på 80-78.

Og taimout for Eagles!

Nok ei avblåsing, det er hele ett og et halvt sekund igjen, ballen har byttet eier, men denne gangen rekker en Vikingsspiller bare halvveis mot Eagleskurven før bøzzern breker igjen, denne gangen for endt kamp.

Kampen endre 80-78, og det har vært spennende.

Viktigst er at VIKINGS HAR RIBBA EAGLES!