Fikk svar i dag

I dag fikk Harstad svar om de fortsatt har et topplag i basket til høsten.
sport

Harstad Basketballklubb (HBBK) har søkt om plass til et nytt elitelag. Tidligere har det vært skissert at en helt ny klubb skulle erstatte Harstad Vikings, som gikk konkurs 12. mai.

I dag ble søknaden behandlet av forbundsstyret. Og etter det ht.no kjenner til sa styret ja til å gi lisens til harstadklubben, som dermed får stille lag i BLNO til høsten.

Les mer her: Berset er fornøyd

Raskeste vei

– Styret i klubben har fattet et vedtak om å søke lisens, sa Svein Kjetil Finstad, styrelederen i basketballklubben til Harstad Tidende tidligere denne uka. - Vi gjør dette fordi vi så at en søknad gjennom vår klubb var den eneste måten vi raskt kunne å få et nytt elitelag i byen.

Uberørt av konkurs

Harstad Basketballklubb bredde er per i dag en klubb bestående av barn og ungdom under Allianseklubben Harstad Basketballklubb. Harstad Vikings var tidligere var en egen del av allianseklubben som medførte at det ikke var noen økonomisk tilknytning til breddeklubben. Av den grunn ble ikke breddeklubben belastet ved Vikings-konkursen.

Årsmøtet gir svar

– Vi ønsker å se til hvordan andre klubber, både lokalt, og eller rundt i basketfamilien har løst det økonomiske. For eksempel kan man splitte gruppene i bredde og elite eller junior og senior, sier Finstad, som presiserer at hvordan klubben skal løse det er uansett opp til årsmøtet.