Slik vinner du en bilcrossfinale

Se levende bilder både fra innsiden, foran og bak bilen fra Eirik Finjord gruset konkurrentene.

Bilcrossfinale, Harstad motorsportsenter. Eirik Finjord

sport

Den lokale sesongåpningen for bilcross, rallycross og crosskart fant sted i Harstad Motorsportsenter på Åsegarden i helga.

Vi var så heldige at vi – bokstavlig talt – fikk komme på innsiden av a-finalen. Med tre kamera festet til hjemmefavoritt Eirik Finjords blåsvarte boble, en Wolksvagen 1303, kan du se hva som skal til for å gå seirende ut av en bilcrossfinale. Bildene viser både Finjords beherskede stil i førersetet, utsikten han har foran bilen og konkurrentenes desperate forsøk på å ta seg forbi.

Finjord skjøt ut som ei kule fra startsletta i finalen og la konkurrentene i en støvsky bak seg, gikk rett inn i alternativsporet og kunne fra frontposisjon kontrollere. Utover i finalen yppet Neander Jakobsen fra NAF Tromsø seg med sin raske Golf, og prøvde fortvilet å komme forbi flere ganger i løpet av siste runde. Finjord lot seg ikke stresse, lå i innersporet og nektet Jakobsen å passere med taktisk og fornuftig kjøring.

- A-finalen var knallhard med mange gode biler. Jeg taklet dette med å kjøre aggressivt. Ved å ta alternativsporet i første runde, slapp jeg å kjøre i tog med de andre bilene, og kunne kjøre så fort jeg ville. Å vinne er en ubeskrivelig følelse, sier Finjord.

Kommende helg stiller han til start i NMK Hålogalands løp i Evenes. Da blir det like mye action som under de to fartsfulle dagene på Åsegarden.