Den lokale sesongåpningen for bilcross, rallycross og crosskart fant sted i Harstad Motorsportsenter på Åsegarden i helga.

Vi var så heldige at vi – bokstavlig talt – fikk komme på innsiden av a-finalen. Med tre kamera festet til hjemmefavoritt Eirik Finjords blåsvarte boble, en Wolksvagen 1303, kan du se hva som skal til for å gå seirende ut av en bilcrossfinale. Bildene viser både Finjords beherskede stil i førersetet, utsikten han har foran bilen og konkurrentenes desperate forsøk på å ta seg forbi.

Finjord skjøt ut som ei kule fra startsletta i finalen og la konkurrentene i en støvsky bak seg, gikk rett inn i alternativsporet og kunne fra frontposisjon kontrollere. Utover i finalen yppet Neander Jakobsen fra NAF Tromsø seg med sin raske Golf, og prøvde fortvilet å komme forbi flere ganger i løpet av siste runde. Finjord lot seg ikke stresse, lå i innersporet og nektet Jakobsen å passere med taktisk og fornuftig kjøring.

- A-finalen var knallhard med mange gode biler. Jeg taklet dette med å kjøre aggressivt. Ved å ta alternativsporet i første runde, slapp jeg å kjøre i tog med de andre bilene, og kunne kjøre så fort jeg ville. Å vinne er en ubeskrivelig følelse, sier Finjord.

Kommende helg stiller han til start i NMK Hålogalands løp i Evenes. Da blir det like mye action som under de to fartsfulle dagene på Åsegarden.