Han ble kåret til årets idrettsildsjel

Vinneren ble kunngjort onsdag kveld.
sport

Ronald Nilssen fra Medkila IL er av våre lesere kåret til vinner av Harstad Sparebanks ildsjelpris innen idrett i samarbeid med Harstad Tidende.

52-åringen ble onsdag kveld hedret sammen med tre av de fem finalistene i kulturhusets lillesal.

- Fantastisk følelse

Etter offentliggjøringen var det en stolt vinner som stod igjen på scenen.

- Det føles helt fantastisk. Som ildsjel er dette den største prisen som jeg kan få, forteller Nilssen tydelig rørt.

Premiepengene lover han at han klubben skal bruke godt.

- Jeg har ikke bestemt meg for hva pengene skal gå til, men kan garantere at de ikke forsvinner i pengesluket. Forhåpentligvis er det mulig å få til noe som alle i klubben kan ta del i.

Livsstil

Fotballmannen har viet 35 år av livet til tjeneste for Medkila Idrettslag.

– Det er blitt mye i løpet av årene. Jeg vil si at det er en livsstil, uttalte Nilssen da han ble presentert.

Nilssen var bare 16 år da han påtok seg sitt første frivillige verv. Da som trener. Siden har han hatt de fleste oppgaver. Lista er for lang til å kunne gjengis i sin helhet. I kortform: Trener, oppmann, medlem utvalg og komiteer, styremedlem, styreleder, turneringsansvarlig og administrasjonsarbeid.


- Forbilledlig

Assisterende banksjef Frank Kulseng var i juryen som plukket ut de fem finalistene etter forslag fra leserne av Harstad Tidende.

- Ronald er en sann ildsjel gjennom sitt sterke bidrag for fellesskapet i Medkila IL. Hans 35-årige innsats for klubben er forbilledlig og er til glede for mange små og store spillere, sier Kulseng.

Prisen er på 25.000 kroner. 5.000 beholder vinneren. Resten må gis til et idrettsformål.


Midler til alle

De øvrige finalistene var Svein Rist fra Lødingen IL, Tormod Johnsen fra IF Kilkameratene, Ole-Johan Rasmussen fra Grytøy IL og Yngve Lange fra Ibestad IL. De fikk hver for seg mange stemmer, men nådde ikke helt opp til vinneren. de går likevel ikke tomhendt hjem. Hver av dem får med seg 5.000 kroner til sitt idrettslag. Pengene øremerkes et miljøfremmende tiltak i egen klubb.

Prisen har skapt et stort engasjement innen lokalidretten i begynnelsen av juni, og avstemmingen var jevn fram til siste slutt. Nilssen trakk det lengste strået, og er den fjerde vinneren siden banken og lokalavisa innførte den i 2012.

Ekteparet Anne Kristiansen og Tor Charles Holmgren fra IK Hind vant i 2012. Året etter fikk Gunnar Johansen i Grovfjord IL flest stemmer, mens Rolf Hall fra Harstad Turnforening gikk til topps i 2014.