Henter proff, men mister spissveteran

Blake Ashley Stockton kommer til Medkila. Elisabeth Jeppesen forlater.

KOMMER Blake Ashley Stockton 

FORLATER Elisabeth Jeppesen  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Amerikanske Stockton er midtstopper. Hun skal overta for Sarah Elnicky, som ikke ble tilbudt ny kontrakt etter ett år for Medkila i Toppserien i fotball for kvinner.

Øverst kan du se Stocktons egen skrytevideo.

Årets lag

Sportslig leder Ole-Martin Linaker er fornøyd med signeringen.

- Vi har sett henne i aksjon og liker typen: En spiller med fart, som er tøff i duellene og god en mot en, sier Linaker.

Stockton har spilt for Miami Hurricanes før hun i 2014 prøvde tilværelsen utenlands første gang. Hun har spilt for Selfoss på Island, og kom med på årets lag i eliteserien der.

Forlater

Samtidig er det klart at Medkila må klare seg uten Elisabeth Jeppesen. Spissen har signert for divisjonskonkurrenten Kolbotn, og slår dermed følge med kaptein Ane Sund Walsøe, som tidligere i uka ble klar for østlendingene.

- Vi ble først klar over at hun vurderte andre klubber enn Medkila for noen dager siden. Dette kom brått på, sier Linaker.

- Absolutt en verdifull spiller å miste, tilføyer han.

Jeppesen har ikke vært tilgjenglig for ht.no onsdag ettermiddag,

Ribbet

Det er også kjent at Marita Holmen Iversen skal forlate klubben. Linaker frykter at det skjer allerede i vinter, men Medkila håper midtbanespilleren i alle fall fullfører vårsesongen i nord.

Medkilas spillerstall var tynn i år, og fire spillere i førsteelleveren er allerede forlatt. Holmen Iversen kan bli den femte. I tillegg legger Lise Linaker opp.

På plussiden er nevnte Stockton, samt målvakt Eliza Campbell. Medkila jobber for å sikre seg midtbanespiller Rosie Malone-Povolny og angriper Danesha Adams. Også Kolbotns Julie Voktor Pedersen er aktuell, og det er satt inn støt for å hente Hardhaus-spiller Vilde Fjelldal.

- Med tanke på alle avgangene, er vi nødt til å hente inn fire etablerte toppspillere i tillegg til regionale forsterkninger som Voktor Pedersen og andre, sier Linaker.