Tapte borte mot Klepp:

Medkila klar for ny sesong i Toppserien

Selv om Medkila tapte søndagen, kan ikke lagene under passere Medkila på tabellen.

SCORTE Martia Holmen Iversen scorte i søndagens kamp mot Klepp.  Foto: Øyvind Askevold Kaarbø

sport

Klepp ble et par hakk vassere enn Medkila på Jæren, selv om Medkila tok ledelsen like før pause i 1. omgang ved Marita Iversen. Cesilie Andreassen fintet bort backen og slo en pasning ut i feltet til Iversen som satt ballen kontrollert i lengste hjørne fra 14 meter.

I 2. omgang raknet det imidlertid for Medkila, som til slutt tapte 1-4.

Ved seier kunne Medkila med to serierunder igjen vite med sikkerhet at de ville spille i Toppserien også neste år. Da ikke det gikk, var Medkila dermed avhengig av at lagene under rotet det til i denne serierunden.

Hadde Amazon Grimstad spilt uavgjort mot Arna Bjørnar så ville plassen være så godt som sikret, men teoretisk utrygg. Da kunne Amazon kommet likt med Medkila og målforskjell kunne blitt avgjørende. Men Amazon tapte 0-3 på hjemmebane og dermed kan de umulig ta igjen Medkila med to serierunder igjen. Medkila og Amazon møtes for øvrig i Harstad neste helg.

Dermed var det kun Grand Bodø som kunne gjøre det spennende for Medkilas eksistens i Toppserien. Grand Bodø spilte borte mot Trondheims Ørn og måtte vinne for å ha en teoretisk mulighet til å passere Medkila på tabellen.

Det gikk ikke. Grand Bodø tapte 1-3, noe som betyr at Medkila er sikret Toppserie-spill også neste sesong.

Les mer om kampen og reaksjoner i papiravisen mandag.