Fladmark besøker HIL i neste uke

Natt til tirsdag er fotballtrener Sture Fladmark på plass i Harstad for å stifte nærmere bekjentskap med Harstad Idrettslag.
sport

Årets trener i eliteserien for to sesonger siden skal gjennom et hektisk program i løpet av halvannet døgn i Harstad. Etter besøket blir det avklart om Fladmark og HIL skal samarbeide i 2005.

– Fladmark skal møte klubbledelsen, sponsorer, noen utvalgte spillere, og diskutere spillestil og stall med avtroppende trener Bjørn Ludvigsen. I tillegg skal Fladmark være til stede på a-lagets trening tirsdag kveld, sier Rolf Olsen, sportslig leder i HIL.

Må ha økonomisk hjelp

Et spennende spørsmål er om HIL har råd til å ansette den tidligere Lyn-treneren.

– Fladmark har overfor HIL skissert rammene for en avtale. Hvis det økonomisk sett ikke var innen rekkevidde for HIL å ansette Fladmark, ville vi spart oss bryet med å hente han nordover, sier Rolf Olsen.

– Vi har likevel ikke rom i vårt budsjett for å dekke hele trenerlønnen. Noe hjelp utenfra må vi ha, understreker HILs sportslige leder. HIL har ambisjoner om å vende tilbake til allnorsk fotball. Klubben ser det som et steg i riktig retning å ansette en trener av Fladmarks kaliber.

Bendiksen b-lagstrener

Mens det fortsatt er uvisst om Fladmark blir Bjørn Ludvigsens etterfølger, er det klart at Viggo Bendiksen skal trene HILs 4.-divisjonslag, samt et juniorlag og et guttelag.

Bendiksen har de siste åtte årene trent HILs team 89. Stammen i Bendiksens nye lag hentes fra nettopp dette laget.

– En perfekt løsning. Vi har 61 spillere over 15 år som ikke er kommet med i vår a-stall. Vi er opptatt av å gi alle disse guttene gode og utviklende tilbud. Derfor stille vi med et 4.-divisjonslag, to juniorlag pluss guttelag. Viggo er den beste løsningen til å lede overbygningen av dette, sier Rolf Olsen.

– For denne store utviklingsgruppen er det også lagt opp til omfattende deltakelse i turneringer, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Håvard Fjellvang skal trene det andre juniorlaget, mens Espen Solemdal har påtatt seg ansvaret for et guttelag.