Her er årets etapper i Arctic Race

  Foto: Philipp Hympendahl

arcticrace

Under en pressekonferanse i Oslo onsdag formiddag ble det kjent hvilke etapper det blir under årets utgave av Arctic Race of Norway, den fjerde utgaven som skal foregå 11. til 14. august.

Ritt-direktør Knut-Eirik Dybdal fra Harstad presenterte følgende etapper:

Dag 1: Fauske - Rognan, via Bodø (torsdag 11. august), 176 km

Dag 2: Mo i Rana - Sandnessjøen (fredag 12. august), 198 km

Dag 3: Nesna - Korgfjellet, via Mo i Rana (lørdag 13. august), 160 km

Dag 4: Polarsirkelen - Bodø (søndag 14. august), Bodø, 193 km


Den fjerde utgaven av Arctic Race of Norway byr på fire spektakulære etapper både nord og sør for Polarsirkelen. Årets internasjonale sykkelritt går av stabelen 11. til 14. august.

Etter å ha opplevd Lofoten og Vesterålen i 2013, etterfulgt av Nordkapp i 2014 og Dronningetappen rundt Senja i 2015, skal årets deltakere i Arctic Race of Norway blant annet få oppleve den vakre Helgelandskysten i denne fjerde utgaven rittet. ARN 2016 får totalt fire etapper, der to arrangeres sør for og to nord for Polarsirkelen (66°33'46.0"). En av etappene vil starte nøyaktig på polarsirkelen. Årets ritt vil tilby variert terreng der både sprintere, klatrere og all-roundere vil kunne hevde seg i løpet av fire tøffe dager.

Får oppleve de syv søstre
Arctic Race of Norway 2016 starter i Fauske torsdag 11. august med årets nordligste etappe. Etter å ha krysset Saltstraumen vil sprinterne og all-rounderne, eller såkalte ”punchers”, kjempe for seieren i Rognan. Neste dag, etter å ha krysset Polarsirkelen for starten av etappe to i Mo i Rana, vil rytterne måtte takle de ofte uberegnelige vindforholdene ved Sandnessjøen, og på samme etappe få oppleve de spektakulære Syv Søstre.
 
Avgjøres på Korgfjellet
Etappe tre vil uten tvil være høydepunktet under Arctic Race of Norway 2016. I løpet av den 160 km lange etappen vil trolig totalseieren i årets ritt avgjøres. Etappen starter i Nesna, før hovedfeltet passerer to ganger igjennom Mo i Rana. Vinneren blir kåret på Korgfjellet (8,9 km på 6,3%), den høyeste målgangen i Arctic Race of Norway sin historie.

Starter på Polarsirkelen
Starten på den siste etappen den 14. august skjer på Polarsirkelen i Rana kommune, før hovedfeltet sykler nord mot Bodø. Rytterne som nå er kledd i blå eller oransje ledertrøyer må i avslutningsetappen motstå tøffe angrep for å bli tatt opp i vinnerklubben sammen med Thor Hushovd (2013) Steven Kruijswijk (2014) og Rein Taaramäe (2015).

– Denne fjerde utgaven av Arctic Race of Norway virker både balansert og spennende. Alle typer ryttere vil ha gode muligheter, med minst to sprintavslutninger og en variert og vakker tredjeetappe. Det er vanskelig å tippe hvilke ryttere som vil utmerke seg spesielt, men det blir som alltid spennende å følge en Alexander Kristoff  i storform, sier Thor Hushovd, tidligere verdensmester og vinner av den første utgaven av Arctic Race of Norway.
 

Fra Arctic Race 2015:


Se tv-bildene fra fjerde etappe

Slik oppsummerer man rittets fjerde dag i Narvik.Se tv-bildene fra tredje etappe

Slik oppsummerer man rittets tredje dag.Se tv-bildene fra andre etappe

Slik oppsummerer man rittets andre dag.Se tv-bildene fra første etappe

Slik oppsummerer man rittets første dag.

 
arcticrace