De har sagt nei til rasisme, hjulpet skadde kamerater, tatt vare på barn og annullert egne mål. Nå skal nye forbilder hedres

– Det er nok egoisme i samfunnet, sier prisens far. Idretten i Harstad har trukket fram fem eksempler til etterfølgelse tidligere. Nå vil de ha forslag på flere kandidater.

FORBILDER: Simon Johansen (t.v.) fikk den første fair play-prisen etter å ha stanset HILs kamp mot Moss da Emmanuel Nii Ashitey Amarh ble utsatt for rasisme fra tribunen. Prisen ble til etter at Ida Fjordbakk og Kristian Ellefsen (bildet øverst til høyre) hadde vist god sportsånd. Blant øvrige vinnere er Tord Krogh Warem og Waralak Narkchuen. 

sport

På nyåret skal Harstad Idrettsråds fair play-pris deles ut for femte gang. Fortrinnsvis skal den gå til ungdom i alderen 13–20 år.

Rådets daglige leder Kjell Arvid Andersen var i sin tid initiativtaker til prisen tilbake i 2013. Han håper klubber, trenere eller enkeltpersoner sender inn forslag på mange gode kandidater innen årsskiftet.