NM kombinert: Espen Benjaminsen avanserte etter solid langrenn

Etter en 26.-plass i hopprennet, viste Harstad skilags Espen Benjaminsen at langrennsformen er bedre enn enn hoppformen.

SOLID LANGRENN: Espen Benjaminsen avanserte åtte plasser etter et solid langrenn på 5. kilometer under NM i kombinert på Beitostølen.  Foto: Privat

sport

I den 5 kilometer lange løypa hadde Benjaminsen 17. beste tid på 1. runden. På andre runden gikk det enda raskere. Da han klokket inn i mål hadde han 14. beste tid som resulterte i at han avanserte fra 26. plass til 18. plass sammenlagt.

– Dette var nok den beste plasseringen jeg kunne forvente å klare etter utgangspunktet jeg skaffet meg etter et altfor dårlig hopp. I hoppbakken fikk jeg ikke teknikken og balansen til å sitte, og da ble ikke hoppet godt nok til å ha muligheter å havne høyere på resultatlisten. Dessuten er mange av de som stilte i feltet i dag både hakket bedre og eldre enn meg. Jeg må derfor være fornøyd med at jeg avanserte så mye det var mulig under langrennet, sier Espen Benjaminsen.