Klar seier til HK Landsås: – Deilig å få spille igjen

Damene i HK Landsås vant 25–14 mot Tromsøstudentenes Idrettslag (TSI 4) da de møttes til kamp i Landsåshallen på søndag.

seiersrop: Jubelen sto i taket etter at HK Landsås vant 25–14 over TSI 4.  Foto: LYKKE JOHANNE NYRE

  • HK LANDSÅS- TSI 4 25–14
  • Landsåshallen, søndag 3. oktober
  • Mål Harstad: Thea Thun Horgmo 6, Charlotte Simonsen 5, Mathilde Bøgner 5, Emma Sandvik Klingenberg 3, Kristina Marlen Simonsen 2, Tiril Lima Horpestad 1, Maja Emelie Jakobsen 1, Regine Haugdal Hansen 1.
  • Flest mål Tromsø: Maia van der Meulen Balsvik 2.
  • Dommere: Johannes Magne Sørensen og Tobias Bøgner
sport

Lagene fulgte hverandre jevnt de første 15 minuttene av kampen, men etter hvert fikk hjemmelaget mer og mer overtak. HK Landsås holdt et fast grep på motstanderen gjennom store deler av kampen, og landet sesongens første seier.

Lørdag spilte de sesongens første kamp, og dette var også første kamp siden 2019. Da røk de på et 12–26 tap mot TSI 3. Dagen etter fikk de sjansen igjen, denne gangen mot TSI sitt 4.-divisjonslag.

Ronny Sørensen er trener for laget og applauderer forsvaret.

– Vi er storfornøyd med kampen. Det er ikke det viktigste å vinne med mye, vi er heller opptatt av å utnytte spilletiden godt og å spille med hele laget, sier treneren.

Nye spillere: I det siste har flere yngre spillere fått prøve seg på laget.  Foto: LYKKE JOHANNE NYRE

To år uten kamper

Charlotte Simonsen forteller at nervene med å spille igjen etter to år uten kamper og normale treninger, var noe de følte på.

– Det var litt spenning rundt hvordan vi skulle prestere etter to år uten kamper og etter tapet i går. Likevel tok vi oss sammen og spilte en god kamp. Det var artig at vi fikk rodd inn seieren, sier hun.

På grunn av pandemien har damene i HK Landsås ikke spilt kamp siden 2019. Ronny Sørensen understreker hvor viktig det er å spille mot andre for utviklingen av laget.

–Det har vært vanskelig å opprettholde trening i denne tiden. Vi har vært nødt til å holde avstand, og det blir vanskelig i en idrett med såpass mye kontakt.

Til tross for hindringene har de arrangert treninger og klart å beholde et godt miljø.

TRENER: Ronny Sørensen og Charlotte Simonsen er glade for endelig å være tilbake på banen etter to år.  Foto: LYKKE JOHANNE NYRE

Sesongen fremover

-Hva er forhåpningene til sesongen?

Charlotte tenker seg litt om før hun svarer:

– Selvfølgelig skal vi gi alt vi har, også får tiden vise hvordan sesongen blir. Vi tar det litt som det kommer. Det handler mye om hva vi oppnår på treningene og hva vi får til på kampene, sier hun