Geir (67) trener 12 økter i uka. Konkurranseklar på 53. året

Som pensjonist har Geir Hestad bedre tid til å trene. Det betyr en hardere skøytesatsing enn på mange år. Og sesongen starter til helga.

SESONGSTART: Geir Hestad er klar for konkurransestart igjen. Den 53. sesong innledes i Bjugn. I skøytehall skal Hestad gjennomføre 500-, 5.000-, 1.500- og 10.000 meter under konkurransen fredag og lørdag.   Foto: Ivar Hjelvik

sport

Det sier 67-åringen, som allerede begynner å bli reiseklar for sesongens første konkurranse. Den skjer til helga, hvor hans første konkurranse går av stabelen. Turen går til Bjugn, hvor Hestad tropper opp på den nylagte isen i skøytehallen for å delta på årets utgave av Undergrunnsskøyterøyslemesterskapet. Konkurransen med det smått spesielle navnet har rundt 50 deltakere. Men det er stort sett bare Hestad som tar turen fra Nord-Norge.

– Dette er et løp, som egentlig skulle ha gått av stabelen på vårparten. Da ble det korona-avlyst. Da lettelsene kom, bestemte arrangørene seg for at de ønsket å arrangere konkurransen, forklarer Hestad om sesongstarten.