Tiril er et steg nærmere drømmen: – Jeg vil nok aldri få ei legelønning, men det er mulig å leve av idretten

I fjor høst ga hun seg selv ett år på å få kontrakt med et topplag. Med den i boks flytter Tiril Jørgensen lista til høyeste nivå.

SATSER VIDERE: Syklisten Tiril Jørgensen kan se tilbake på en stor sesong. For prestasjonene ble hun belønnet med kontrakt med profflaget Team Coop-Hitec. Fram til sesongoppkjøringen nyter hun ferie hjemme i Harstad. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø 

Nå sitter jeg her med signert kontrakt, og da skal jeg gå «all in»

Tiril Jørgensen
sport

Harstadværingen fikk tilbud fra Spania, men takket nei. Syklisten skal i stedet satse i Team Coop-Hitec Products. Tiril Jørgensen ble nylig presentert sammen med Jessica Roberts og Josie Nelsen fra Storbritannia og Nicole Steigenga fra Nederland som forsterkninger i stallen til det norske profflaget.

– Dette er en stor mulighet. Jeg har sett opp til Hitec-rytterne siden jeg startet med landeveissykling og begynte å konkurrere nasjonalt. Det har vært kult å konkurrere mot et profflag, som lenge føltes å være langt utenfor rekkevidde, men det har vært en drøm. Nå oppfylles den, sier Jørgensen.