Norgesmester etter finaledrama: - Må vinne for å ta igjen de andre i familien

Marte Sofie Danielsen og Regine Solberg Strandbu hentet hjem kongepokalen til Tromsø.

MESTERLIG: Regine Solberg Strandbu og Marte Sofie Danielsen jubler for cupseieren og kongepokal - den første i samlinga til volleyballdøtrene til Harstad-profilene Astrid Strandbu og Anne-Mette Thoresen, som begge var til stede både på kamp og bankett.  Foto: Anne-Mette Thoresen

sport

Sammen med BK Tromsø vant de 3–2 over Koll i lørdagens cupfinale i Oslo. I Harstad sto jublende i taket hos familie og venner, som spent følger jentene hvis mødre Anne-Mette Thoresen og Astrid Strandbu var stjerner i Harstad i seriespill og cupfinaler på 80- og 90-tallet.

Finalen lørdag ble en thriller. Tromsø tok første sett klart. Så slo favoritten Koll tilbake ved å ta de to neste. Tromsø reiste seg i fjerde sett og sørget for at kampen gikk til et femte og avgjørende sett. Lagene fulgte hverandre til siste ball, som Tromsø vant til 16–14.