I 1990 spilte Anne-Mette og Astrid om kongepokalen i Harstad. Nå kjemper døtrene for å bli norgesmester

Når Marte Sofie Danielsen og Regine Solberg Strandbu går på banen for finale, sitter to av Harstads store idrettsprofiler på sidelinja og er nostalgiske.

ARVTAKERE: 31 år etter at mødrene spilte cupfinale for Harstad Volleyballklubb første gang, skal døtrene i aksjon i BK Tromsøs første finale. Fra venstre: Anne-Mette Thorsen og datteren Marte Sofie Danielsen, Regina Solberg Strandbu og moren Astrid Strandbu.  Foto: Rune Solberg

sport

Anne-Mette Thoresen og Astrid Standbu var lokale stjerner da Harstad Volleyballklubb etablerte seg i norgestoppen i volleyball på slutten av 80-tallet. I 1990 spilte de cupfinale sammen i Harstadhallen, som hadde kul på veggene da 1150 tilskuere trykket seg sammen for å se jentene i kamp om kongepokalen.

Det endte med et knepent tap, og to år senere revansjerte Harstad seg da den første av to kongepokaler ble vunnet. Da var bare Astrid Strandbu igjen.