Harstad Summits Trail Marathon går av stabelen i helga: Klar for løpsfest i fjellet

Trond Arne Liavik brukte store deler av onsdag ettermiddag på å forberede et nytt år med lokal løpsfest opp på lokale fjelltopper.

MERKER: Trond Arne Liavik brukte store deler av onsdags ettermiddag sammen med alaska huskyen Akira. Sammen merket de traseen fra Bergseng til Steinsåsvannet til lørdagens Harstad Summits Trail Marathon. - En maraton på sti og fjell er noe helt annerledes enn en maraton på vei, sier løpslederen fra Team 68,47 om lørdagens utfordring. Foto: Ivar Hjelvik 

sport

Klokka er kvart på tre. Sammen med siberian huskyen Akira bega løpslederen seg ut i terrenget øverst i Rypelia på Bergseng. I ryggsekken hadde han flere titalls merkeflagg som skal ut i terrenget. På Åsegarden venter en ny ryggsekk med nye flagg på han. Når ettermiddagen har gått så skal alle flaggene være plassert fra Bergseng, over Kilhusåsen til Åsegarden, videre til- og over flystripa, og til slutt fram til Steinsåsvannet.

– Vi har et møte som jeg må rekke med helgas toppvakter i Folkeparken klokka åtte. Da bør alle flaggene være utplassert, sier Liavik.