Ny leder tar over styringen i travselskapet

Det kom benkeforslag på Knut Weum til å fortsette sitt lederskap i DNT. Men avstemningen mot Erik Skjervagen endte i tap.

TAP: Knut Weum duellerte mot Erik Skjervagen da det skulle velges leder i DNT. Men lederen, som har virket siden 2016, tapte avstemningen mot sin utfordrer med klar margin. Arkivfoto: Ivar Hjelvik 

Positiv: Jørn Eilertsen tror at både norsk og nordnorsk travsport kan få et løft med en ny leder i travselskapet. 

sport

Det var enden på visa etter at årets årsmøte ble gjennomført i Lillestrøm sist helg. Da ble det knyttet stor spenning til hvordan ledervalget kom til å gå under årets årsmøte. Avstemningen endte imidlertid i favør av Skjervagen. Han fikk 59 stemmer mot Weums 12, og vant dermed en klar seier over den rutinerte DNT-lederen, som har bekledd ledervervet i travselskapet de siste fem årene. Nå blir han altså avløst.

– Fra mitt ståsted så gir dette grunn til optimisme for travsportens framtid, mener leder i Harstad og Oppland travlag, Jørn Eilertsen.

Lederen i Nord-Norges største travlag var ikke selv til stede under valget. Men han har likevel vært klar på at han mener en forandring må til i nasjonal toppledelse for at sporten skal fortsette en positiv utvikling.

– Jeg er veldig positiv til det den nyvalgte lederen sier om å jobbe for en større åpenhet i travsporten på alle fronter. Det tror jeg er hva sporten trenger. Jeg er positiv til førsteinntrykket som Skjervagen har levert, og tror at han treffer spikeren på hodet i forhold til fokuset på hva som er viktig i norsk travsport. Derfor har jeg tro på den videre utviklingen til travsporten ved at det nå gjøres et ryddearbeid i sentralledelsen.

Fra Nord Norge Travforbund var fem representanter til stede og stemmeberettiget under travselskapets årsmøte. Det var leder Odd-Helge Vekve, nestleder Karl Martin Andersen, styremedlemmene Liss-Karin Sandvik og Siren Vonka Danielsen og varamedlemmet Børre Ertzaas.