Herjer i Sverige: Seier i stort rulleskirenn

– Mange fokuserer ofte på de siste meterne i en spurt. Men det man gjør i den innledende delen er ofte minst like viktig.

FØRST: Torgeir Sulen Hovland satte farge på løpet, både i startfasen og mot slutten av løpet. I tillegg til å være først over målstreken, tok han også hjem en spurtpris. 

sport

Torgeir Sulen Hovlands suksess i rulleskikonkurranser på svensk jord vil ingen ende ta. Sist helg var han tidlig framme og hentet hjem to spurtpriser i Alliansloppet. Det endte til slutt med en sjetteplass for mannen fra Tennevassåsen. Og suksessen kan man for alvor si at fortsatte denne helga. Under det 40 kilometer lange løpet, Värnamorullen, satte han igjen sitt preg på løpet. Og da det var duket for å avgjøre hvor seieren skulle havne, tok Sulen Hovland initiativet fra start. For da brukte han kjempekreftene til å posisjonere seg først inn imot den krappe svingen inn imot oppløpet. Da han lyktes med å ta seg til tetposisjonen, var godt over halvparten av jobben gjort.

– Da var det bare å holde seg foran de andre, og gi jernet i innspurten. Det holdt til en kontrollert seier, sier Sulen Hovland om sin første seier i rulleskikonkurranser på svensk jord.