Norges Skiforbund besiktiget NM-løypene i Kilbotn: – Arrangørene har kontroll

Etter to dager med besiktigelse av løypetraseene ved skianlegg i Kilbotn kunne Torbjørn Broks Pettersen fra Norges Skiforbund berolige arrangørene av neste års NM på ski.

NM-LØYPER: Fredag og lørdag brukte fra ventre Frank Formo, Torbjørn Broks Pettersen, Tormod Johnsen, Rune Tøllefsen og Geir Johansen flere timer til å besiktige NM-løypetraseene til mesterskapet som går av stabelen siste uka i mars 2022.  Foto: Andreas Isachsen

sport

– Her er det grunnlag for å lage masse fine skiløyper uten at det trenger å koste så mye, sier Broks Pettersen som sammen med løypeansvarlig Tormod Johnsen, rennleder Rune Tøllefsen og Geir Johansen og Frank Formo fra arrangørklubben Kilkam brukte mange timer fredag og lørdag i terrenget rundt skistadion i Kilbotn.

BESIKTIGER: besiktiger: Torbjørn Broks Pettersen fra Norges Skiforbund studerer nøye deler av NM-løypene i Kilbotn.  Foto: Andreas Isachsen

– Må finne motbakker nok

– Generelt handler det for det meste om å bredde ut enkelte deler av traseene for å ha bredde nok til å arrangere de formatene et NM er, som klassisk sprint, fristil og stafetter, der sistnevnte er den mest utfordrende øvelsen.